Šport > Nogomet
1 ogledov

Vrtnice vzcvetele v Ajdovščini

Edini zadetek, ki pa je Mariboru zagotovil novi naslov prvakov, je dosegel Dalib Žurnal24 main
Nogometaši HiT Gorice so v 18. kolu slovenskega prvenstva v gosteh premagali Primorje s 3:1 in se zasidrali na četrtem mestu prvenstvene lestvice. Domžale le do točke proti Dravi.
 

PrvaLiga Telekom, 18. kolo

Nafta : Rudar 1:1
MIK CM Celje : L. Koper 2:1
Maribor : Interblock 4:1
Primorje : HiT Gorica 1:3
Domžale : L. Drava 0:0

Zadnji dve tekmi 18. kola sta bili na sporedu v nedeljo. Prvi je bil severnoprimorski derbi med Primorjem in Hit Gorico , v Ajdovščini pa so s 3:1 slavili Goričani, za katere je to deveta letošnja zmaga, v medsebojnih obračunih z Ajdovci pa 26. Gostje so v Ajdovščini mrežo prvič zatresli v 24. minuti, s prostega strela je zadel Admir Kršič , v drugem pa je mrežo dvakrat zatresel še Mladen Kovačevič , ki je na zadnjih treh tekmah tako zbral štiri zadetke. Kot zadnji so se ta konec tedna na zelenice podali nogometaši Domžal in Drave , srečanje pa se je končalo brez zadetkov. V prvem polčasu so imeli gostje iz Ptuja , ki so šele pred tednom dni prekinili niz šestih zaporednih porazov, preko Denisa Haliloviča najlepšo priložnost na tekmi, v drugem polčasu pa je približno 500 gledalcev videlo pravo nogometno uspavanko in povsem zaslužen remi.


Vlado Badžim še ni našel prave formule za izhod iz krize. © Dejan Mijovič

 
Derbi med Mariborom in Interblockom je na tribune Ljudskega vrta privabil le nekaj več kot tri tisoč gledalcev, čemur je v največji meri botroval mraz pa tudi dejstvo, da Interblock na Štajerskem ne uživa takšnega spoštovanja kot tradicionalni mariborski rival Olimpija. Ljubljančani so barve slovenske prestolnice v Mariboru branili slabo. Že v deveti minuti so gostitelji povedli, ko je po predložku Zorana Pavloviča iz prostega strela z glavo zadel "nebeški skakalec“ slovenskega prvenstva Elvedin Džinič . Do izteka prvega polčasa premraženi gledalci večjih priložnosti niso več videli, povsem drugače pa je bilo v nadaljevanju, v katerem so varovanci Darka Milaniča povsem razbili neizkušeno in neenergično četo Igorja Benedejčiča (slednji je prvič srečanje vodil kot glavni trener moštva – op.a).

Darijan Matič se je izgubil v sivini svojih soigralcev. © Gregor Katič

 
Kalvarija gostov se je pričela že nekaj trenutkov po prvem sodniškem pisku, ko se je Tavares otresel branilcev in z osmih metrov žogo rutinirano poslal za hrbet Matjaža Rozmana. V nadaljevanju drugega dela igre je bilo na igrišču le eno moštvo. Tretji zadetek je padel v 61. minuti, ponovno pa ga je zakuhala naveza Pavlovič – Džinič. Prvi je podal iz kota, drugi pa je bil v gneči ponovno najvišji. Štiri minute kasneje je bila katastrofa Interblocka popolna. Rezervist Rene Mihelič je podal Marcosu Tavaresu , ta pa je z desne strani poslal močan in neubranljiv strel ter tako dosegel že deseti zadetek v letošnji sezoni. Interblock si ni priigral nobene prave priložnosti, prav v luči takšne igre pa je padel tudi njihov častni zadetek. Mladi Nejc Skubic je namreč v sodnikovem podaljšku z desne strani želel poslati predložek v kazenski prostor, žoga pa je v čudni krivulji zmedla in premagala domačega vratarja Marka Pridigarja. Mariborčani so na vrhu lestvice ponovno pobegnili Celju na šest točk, Interblock pa je že drugič v letošnji sezoni zapadel v krizo, saj je na zadnjih štirih tekmah osvojil le dve točki.

Četa Slaviše Stojanoviča še naprej pridno nabira točke in nadaljuje svoj pohod proti vrhu lestvice. V Celju so gostitelji ugnali Koper in tako že osmič na zadnjih devetih prvenstvenih tekmah igrišče zapustili neporaženi (v tem času jih je ugnal le Maribor – op.a), proti Primorcem pa je odločitev o zmagovalcu padla že kmalu po prvem sodniškem žvižgu. Celjani so povedli v 6. minuti ko je tokrat odlični Rok Štravus podal Jalnu Pokornu , dve minuti kasneje pa je padel še drugi celjski zadetek, katerega je po strelu Sebastjana Gobca za hrbet svojega vratarja Ermina Hasiča spravil branilec Kopra Aleksander Rajčevič . V nadaljevanju tekme se je dvakrat zatresel okvir vrat (prvič po strelu Celjana Martina Šarića in drugič po strelu Koprčana Juana Vitagliana ), gostje iz Primorske pa so častni zadetek dosegli šest minut pred koncem, ko je po lepo izvedenem protinapadu zadel Dalibor Radujko . Celjani so na drugem mestu prehiteli Nafto in za vodilnim Mariborom s tekmo več zaostajajo za tri točke, Koprčani pa bodo kot vse kaže jesenski del prvenstva končali na začelju lestvice.


Celjani so z zmago proti Kopru poskrbeli za dvojno štajersko vodstvo. © Gregor Katič

 
Niz neporaženosti lendavske Nafte pred domačimi gledalci se je podaljšal še za eno tekmo, a kljub temu Prekmurci z remijem proti Rudarju iz Velenja ne morejo biti najbolj zadovoljni. Gostitelji so srečanje pričeli bolje in povedli v 28. minuti, ko je po akciji iz kota zadel Aleš Čeh . "Knapi" so bili v drugem polčasu na robu prepada, potem ko je sodnik Boris Tošeski Mihi Golobu pokazal drugi rumeni karton, a tudi z igralcem manj so se Velenjčani uspeli vrniti v igro in izenačili z zadetkom nekdanjega nogometaša Nafte Fabijana Cipota . Lendavci na devetih domačih tekmah v letošnji sezoni še niso bili poraženi, Rudar pa si je z novo točko najverjetneje že zagotovil varno izhodišče pred koncem jesenskega dela sezone.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.