Šport > Nogomet
47 ogledov

"Vsak ima pravico igrati stave"

Govori se, da je s stavnico Kosta povezan tudi Nastja Čeh. (Foto: www.alesfevzer Žurnal24 main
Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Nastja Čeh bo naslednja tri leta nosil dres izraelskega Bnei Sakhnina, v katerem je v treh mesecih klub z dna potegnil med najboljše.

Nastja, v dresu Bnei Sakhnina ste odigrali 13 tekem, dali ste tudi en zadetek. Kako bi ocenili svojo igro?
Zelo sem zadovoljen, tako s svojimi predstavami kot življenjem v Izraelu. Res je, da sem dosegel zgolj en gol, sem pa zato velikokrat podal pri zadetkih. V klubu so z menoj izjemno zadovoljni, na to kaže tudi triletna pogodba, ki sem jo pred kratkim sklenil s klubom, kar tu ni običaj.

Denarja nisem ukradel nikomur, zato mi ni treba nikomur polagati računov, kaj sem delal.
Nastja Čeh
Bnei Sakhnin je arabski klub v judovski državi. Morda za to za vas veljajo kakšna drugačna pravila, kot smo jih vajeni pri nas?
Ne, vse je enako. To, kar slišimo po televiziji o sovraštvu med Arabci in Judi, so sama natolcevanja. V našem klubu je arabskih nogometašev le polovica, zato se tega ne občuti, niti nisem nikjer opazil, da bi me sprejeli drugače, ker sem tujec.

Kako pa je poskrbljeno za varnost?
Tu je bolj varno kot v Evropi. Dokler nisem prišel sem, sem bil tudi sam mnenja, da ni najbolj varno. Če ne bi bilo tako, nikoli ne bi sem pripeljal družine.

Za vas je prvenstvo že končano. Klub ste od obstanka pripeljali v zlato sredino lestvice.
Res je. Ko sem pred tremi meseci prišel v klub, smo bili prav na repu lestvice, prvenstvo pa končali na 7. mestu. Od mojega prihoda smo naredili dve seriji. Najprej smo zmagali petkrat zaporedoma in s tem postavili novi klubski rekord, sledili so trije nepotrebni porazi, sezono pa smo končali s šestimi zaporednimi zmagami. Na koncu sta nam le dve točki zmanjkali, da bi se uvrstili med šesterico klubov, ki se v končnici merijo za naslov prvaka.

Vas je morda po odličnih predstavah poklical kdo iz reprezentance?
Nihče me ni poklical, vendar tega tudi ne pričakujem. Menim, da izraelsko prvenstvo spremljajo zelo bežno. Osebno mi je bolj pomembno, da sem sebi dokazal, da sem sposoben igrati dobro in to še dolgo, čeprav so mnogi dvomili v to. V Izraelu mi je v le treh mesecih uspelo narediti ime.

Pa imate še ambicije igrati za reprezentanco?
O tem ne razmišljam. Če bi že prišlo do tega, bi premislil. Vemo, kaj vsakemu nogometašu pomeni nastopanje za reprezentanco. Trenutno je v ospredju klub, v katerem sem tako zadovoljen, da sem odklonil vse druge ponudbe, ki jih je bilo ogromno, praktično vseh najboljših izraelskih klubov.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Pri 32 letih ste podpisali triletno pogodbo z Izraelci. To pomeni, da vas v slovenski ligi ne bomo več videli?
Trenutno sem spet začel uživati v nogometu. Zadnje leto je bilo najslabše v moji karieri, zato zdaj razmišljam z danes na jutri. Moram se čim bolje pripraviti na naslednjo sezono, da ljudem, ki me tukaj zelo spoštujejo, dokažem, da so mi upravičeno pokazali zaupanje.

Trenutno sem spet začel uživati v nogometu.
Nastja Čeh
Bliža se svetovno prvenstvo v nogometu. Kakšne možnosti pripisujete slovenski izbrani vrstic JAR?
Slovenija je dokazala, da lahko preseneti vsakogar. Verjamem, da lahko fantje naredijo veliko. S srčno igro, ki so jo pokazali na zadnjih tekmah, lahko presenetijo tudi Angleže, za katere sem prepričan, da bodo tekmo vzeli vsaj malo podcenjevalno. Proti ZDA in Alžiriji pa so naše možnosti za zmago velike.

Pred časom se je o vas veliko pisalo v povezavi s športnimi stavami. Govorilo se je, da ste na robu bankrota, da ste celo izgubili nepremičnine. Koliko je na tem resnice?
Pravico do igranja stav ima vsakdo na svetu. Koliko sem sam igral stave, je moja osebna stvar. Denarja nisem ukradel nikomur, zato mi ni treba nikomur polagati računov, kaj sem delal. Druga stvar glede hiš in stanovanj, to so natolcevanja in nesmisli. Zdaj vsi vidijo, da je družina ob meni, da smo skupaj veseli in zdravi in to je pomembno. Tisim, ki so začeli pisati laži o meni, sporočam, da se bomo videli tam, kjer je za to mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.