Šport > Nogomet
15 ogledov

"Vsako leto hočem biti boljši!"

Matavž je eksplodiral in zabil prve tri gole za reprezentanco. (Foto: Boštjan Ta Žurnal24 main
Če je bil na svetovnem prvenstvu še rezerva, si je Tim Matavž s hat-trickom in prvimi zadetki za Slovenijo naredil izjemno reklamo. "Že dolgo časa nisem zabil z glavo," se je pridušal po tekmi.
Ne spreglejte slikovitih galerij s stožiškega travnika in navijaškega rajanja.

Samo eno ime je lahko bilo po visoki zmagi nad Ferskimi otoki (5:1) v mislih vseh navijačev Slovenije - Tim Matavž! Strelsko formo je iz nizozemskega prvenstva končno preslikal tudi v izbrano vrsto in na njegovih krilih so Slovenci v Stožicah poleteli do zanesljive zmage nad Ferci. Matavž se je pred sedmo silo postavil s spominkom - sliko - na kateri so se pred odhodom na svetovno prvenstvo skupaj s strokovnim štabom slikali vsi "Goričani". Tudi petkova zmaga je bila, kot že nekajkrat, "Made in Gorica":

"Super občutki. Zmagali smo, in še z veliko razliko, dali pet zadetkov pred polnim stadionom ... Izjemno," je po tekmi za Žurnal24 dejal napadalec Groningena. Na štirih tekmah za izbrano vrsto ni zadel, na peti pa je s hat-trickom hitro nadoknadil zamujeno.

Že dolgo časa nisem dal gola z glavo, danes sem dal kar dva, to je super. Delati moram še naprej, imam še pomanjkljivosti in z vsakim treningom jih hočem izboljšati.
Tim Matavž

"Že dolgo časa nisem dal gola z glavo, danes sem dal kar dva, to je super. Delati moram še naprej, imam še pomanjkljivosti in z vsakim treningom jih hočem izboljšati. Vsako leto hočem biti boljši napadalec. Bomo videli do kje bom prišel," je še povedal Matavž. "Ko si v formi se počutiš, da lahko narediš vse, da lahko iz vsakega položaja zadaneš," je še opisal svoje trenutno "golgetersko" stanje duha.

Poleg strelskih je Matavž pokazal tudi veliko mero asistentskih sposobnosti. Tako je v idealno priložnost za gol poslal Milivoja Novakoviča, a je slednji zgrešil čisto priložnost. A za Primorca ni dilem: "Je velik igralec in za to reprezentanco je naredil veliko. Normalno je, da mi je z njim super igrati." Kako proti Estoniji? "Drugi rezultati so nam šli na roko. Dati moramo vse od sebe in poizkušati zmagati tudi v Estoniji."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.