Šport > Nogomet
29 ogledov

Vse se vrti okoli Matavža

Tim Matavž bi moral tik ob koncu zimskega prestopnega roka podpisati za Napoli, EPA
Tim Matavž je bil tudi konec tedna najbolj vroče slovensko ime na nogometnih zelenicah po Evropi. Za Groningen je zabil že svoj 12. gol, za nameček pa je z eno nogo že v Napoliju.

Nizozemska
Oči slovenskih ljubiteljev nogometa so bile ta konec tedna usmerjene na Nizozemsko in v Italijo, z obema pa je povezan slovenski nogometni reprezentant Tim Matavž.

Za Groningen je v nizozemskem prvenstvu zadel že 12. gol in se s 4:1 veselil zmage nad Heerenveenom. Primorec je vroča žemljica tudi na nogometni tržnici, kjer je najbolj vztrajen Napoli, ki je zanj pripravljen odšteti kar osem milijonov evrov, vse glasnejše pa so tudi govorice, da si ga Italijani ne želijo šele poleti, pač pa kar takoj. Je bil to morda njegov zadnji gol za Groningen?

Na Nizozemskem sta bila dejavna še dva Slovenca. ADO Den Haag Aleksandra Radosavljeviča, ki mu je trener namenil 72 minut, je s 5:1 odpravil Excelsior. Kranjčan je v prvem polčasu prispeval podajo za tretji zadetek. Dalibor Stevanovič je z Vitessejem gostil Rodo in se prav tako kot Radosavljević veselil petih zadetkov. Slovenski vezist je v igro prišel tik ob koncu tekme, ko je že bilo končnih 5:2.

Francija
Valter Birsa
, ki se prav tako močno spogleduje s Serie A v 21. krogu francoskega prvenstva, prav zaradi morebitnega prestopa v Genoo ni mogel pomagati Auxerrju, ki je z 2:0 klonil na gostovanju pri Caenu.

Italija
Njegov po vsej verjetnosti bodoči delodajalec Genoa je v Serie A s 3:1 pred domačimi navijači ugnal Parmo. Enej Jelenič ni kandidiral za nastop pri Genoi, kot tudi ne Bojan Jokić in Boštjan Cesar pri Chievu, ki je bil v gosteh s 3:0 boljši od Brescie. Cesar za deseto moštvo italijanskega prvenstva ni igral, ker je v zadnjem kolu prejel rdeči karton. V kadru Bologne tudi tokrat ni bilo Reneja Krhina, tekma proti Romi pa je bila prekinjena zaradi snega.

Sta pa zato vseh devetdeset minut za Palermo igrala Josip Iličić in Armin Bačinovič, ki pa se kljub vodstvu ob polčasu z 2:0 z gostovanja pri aktualnem evropskem prvaku Interju vračata sklonjenih glav, Bačinović pa tudi z rumenim kartonom. Milančani so po velikem preobratu slavili zmago s 3:2. Pri Sicilijancih, ki so nazadovali na 8. mesto, sta Jasmin Kurtič in Siniša Anđelkovič sedela na klopi. Je pa zato Udinese Samirja Handanovića, ki je na lestvici preskočil Palermo in je sedmi, domov odnesel skalp velikega Juventusa. Sarma je klonil enkrat, a so na srečo njegovi soigralci mrežo črno-belih zatresli dvakrat.

Nemčija
V Nemčiji se navijači Kölna spet držijo za glavo. Kozlički so s 3:0 klonili na pomembnem gostovanju pri St. Pauliju, ki je odločal tudi o borbi za obstanek v nemški elitni ligi. Milivoje Novaković je odigral 90 minut, Mišo Brečko pa se po bolezni počasi vrača v tekmovalni ritem in je v igro vstopil šele na začetku drugega polčasa, ko je bilo že 3:0 za gostitelje. St. Pauli je za nameček Köln doma premagal prvič po letu 1991.

Vseh devetdeset minut je igral kapetan slovenske nogometne reprezentance Robert Koren. Koroščev Hull City je gostil prvega na lestvici angleške prve lige Queen's Park Rangers. Moštvi sta se razšli brez zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.