Šport > Nogomet
12 ogledov

Vse za denar: El Clasico opoldne?

barcelona alcantara messi adriano EPA
Bomo veliki El Clasico, ki bo na sporedu 11. decembra, v Evropi spremljali za kosilo? Ne bodite presenečeni, če se bo to res zgodilo. Razlog se skriva v Kitajcih, ki so postali nori za okroglim usnjem, in bi srečanje med Realom in Barcelono radi spremljali v večernih urah. Denar je pač sveta vladar.

Kaj lahko bi se zgodilo, da bi španski El Clasico postal "kitajski" El Clasico. Kitajci so v nedeljo povsem ponoreli, ko so v večernih urah spremljali srečanje med Realom in Osasuno (7:1), ki je bilo po srednjeevropskem času odigrano opoldne. Kar 60 milijonov Kitajcev si je v živo ogledalo izjemno predstavo galaktikov in hat-trick Cristiana Ronalda, sedaj pa želijo še več. "Lepo je bilo videti Real Madrid v večernem terminu in ne kot običajno, ko moramo čakati do zore, da bi videli nekaj akcije," so zapisali pri kitajski agenciji The Shezhen Daily, medtem ko je druga agencija Xinhua izrazila željo, da bi El Clasico odigrali opoldne.

"Srečanje med Realom in Barcelono bi prav tako moralo biti na sporedu opoldne, ker bi imela velik odziv med gledalci na Kitajskem. Španija želi zadovoljiti svoje navijače na Kitajskem in zato so uvedli zgodnejši termin za tekme," so zapisali pri agenciji Xinhua in šli še korak dlje. Dodali so, da bi kitajsko tržišče utegnilo rešiti španski nogomet, ki se trenutno nahaja v veliki finančni krizi.

Strateg belega baleta Jose Mourinho je izjavil, da nima prav nič proti temu, da srečanja igrajo za kosilo, medtem ko je predsednik ponosa Katalonije Sando Rosell dejal, da se ne namerava podrediti tujemu tržišču. "Nikoli ne bi srečanja prestavil na opoldne zaradi kitajskega tržišča. Želimo odpreti vrata tujim tržiščem, a ne bomo pozabili naših korenin," je dejal Rosell.

Kljub vsem željam in zahtevam bodo na koncu zadnjo besedo imeli vodilni na španski nogometni zvezi, ki bodo podali odločitev, če bo El Clasico 11. decembra res odigran opoldne. "Nismo še sprejeli odločitve. Moramo se usesti in pogovoriti o tej možnosti," je izjavil tajnik španske zveze Carlos del Campo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.