Šport > Nogomet
16 ogledov

Vsebina poročila skrita očem javnosti

sepp blatter EPA
Po skoraj dveh letih je končana preiskava nečednih poslov in drugih nepravilnosti, v katere so bili vpleteni funkcionarji Fife na čelu z nekdanjim predsednikom Seppom Blatterjem.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je po 22 mesecih končala preiskavo korupcijskega škandala, ki je pretresel krovno nogometno zvezo in z najvišjih položajev odnesel dolgoletne funkcionarje, tudi predsednika Josepha Blatterja. Gre za več kot 1300 strani poročil s preko 20.000 stranmi dokaznega gradiva.

Poročilo in dokaze so pristojni organi predali švicarskim oblastem, je danes sporočila Fifa. Vsebina poročila ne bo razkrita javnosti, saj kazenski postopki na švicarskem zveznem tožilstvu in ameriškem pravosodnem ministrstvu še tečejo.

Michel Platini | Avtor: EPA Platini zdaj zahteva umik prepovedi delovanja v nogometu. EPA

"Fifa se je zavezala k temeljiti in obsežni preiskavi dejstev, da bi ob sodelovanju s pristojnimi oblastmi pred roko pravice privedla vse krive," je ob tem dejal predsednik Fife Gianni Infantino. Njegov predhodnik Blatter zaradi milijonskega plačila nekdanjemu predsedniku Uefe Michelu Platiniju šest let ne sme delovati v nogometu, tudi predhodnika Aleksandra Čeferina na čelu Uefe je doletela dolga prepoved.

V Švici za zdaj še teče postopek zaradi nepravilnosti pri dodeljevanju svetovnih prvenstev leta 2018 Rusiji in leta 2022 Katarju. V ZDA so doslej od maja 2015 zaradi podkupovanja, izsiljevanja in pranja denarja vložili kar 40 obtožnic.

gianni infantino | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.