Šport > Nogomet
17 ogledov

Vsi bi radi ostali v Portu

Andre Villas Boas je dejal, da obžaluje le to, da finalni dvoboj ni bil na ravni EPA
Andre Villas Boas, ki je v finalu Evropske lige z zmago nad Brago z 1:0 že v prvem letu na trenerskem stolčku Porta osvojil evropsko lovoriko, želi ostati v klubu.

V finalu Evropske lige je Porto z golom Radamela Falcaa z 1:0 ugnal Brago.

Rekordni Falcao ima na mizi novo pogodbo
Kolumbijec se je v portugalsko moštvo preselil leta 2009 iz argentinskega River Plata, po svojem rekordnem 17. golu v tem tekmovanju letos pa dejal: "Mislim samo na veselje ob zmagi. Resnica je, da želim biti v Portu in uživati." Klub naj bi 25-letnemu napadalcu že ponudil novo pogodbo: "Vse je odprto, videli bomo, kaj se bo zgodilo. Seveda bom morda v prihodnosti igral v kakšni drugi ligi, moja trenutna želja pa je nastop s Portom v Ligi prvakov prihodnje leto."

Falcao, ki je skupaj s soigralcem Hulkom letos dosegel že več kot 70 zadetkov, pa o svojem najslajšem, v 44. minuti finala Evropske lige, pravi: "Moral sem biti zelo zbran. Žogo sem opazoval med letom. Z glavo sem jo moral udariti v pravem trenutku. To je najsrečnejši dan v mojem življenju. O njem sem sanjal še kot otrok."



Villas Boas s 33 leti v zgodovino
"Čudežni" 33-letni trener Andre Villas Boas že v prvem letu na trenerskem stolčku Porta kot po tekočem traku osvaja lovorike. Postal je tudi najmlajši trener z zmago na evropskih tekmovanjih. "Moja pričakovanja so velika. Izredno vesel in ponosen sem na naslov, ki kaže, kako močan evropski igralec je postal Porto. V klubu sem zelo, zelo zadovoljen. To je moje domače mesto," je razlagal Villas Boas na tiskovni konferenci po zmagi nad Brago, ki je Portu po letu 2003, ko ga je vodil José Mourinho, spet prinesel evropski pokalni naslov.

Triintridesetletni Portugalec se s tem uspehom kot kaže ne misli zadovoljiti. S klubom ima še velike načrte. "Želim zgraditi nekaj, na kar bom ponosen. Za to potrebujem samozavest in talent. To sem imel v letošnji ekipi. Delal in živel sem z najboljšimi nogometaši," je dodal Villas Boras, ki si v prihodnji sezoni želi z okostjem ekipe napasti tudi Ligo prvakov, ki jo je Porto, tudi pod vodstvom Mourinha, osvojil leta 2004.

Pri Bragi pokončnih glav
V taboru poražencev niso bili pretirano razočarani, saj je za njimi izjemna sezona. "Igrali smo 19 mednarodnih tekem. Začeli smo v Ligi prvakov, uvrstili smo se v sam zaključek Evropske lige. Do finala smo premagali Liverpool in Benfico. Seveda po porazu proti Portu nismo veseli, smo pa ponosni na to, kar smo dosegli. Če verjameš v svoje cilje, jih lahko uresničiš," je dejal trener Brage Domingos Paciencia.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.