Šport > Nogomet
18 ogledov

Vsi bi radi Rooneyja

Rooney ni zadel od marca. Na Old Traffordu se ne počuti več dobro. (Foto: Reuter Žurnal24 main
Wayne Rooney bo januarja skoraj zagotovo zapustil Manchester United. Kam bo šel? Barcelona, Real Madrid, Manchester City, Tottenham in Chelsea so vsi pripravljeni za njegov prihod.

Trener Barcelone, Pep Guardiola, je namignil, da je odprt za prihod Wayna Rooneyja. "Je eden najboljših igralcev na svetu. Ni veliko fantov, ki bi imeli take kvalitete. Je igralec, ki ga zelo občudujem," je dejal Guardiola. Pravijo sicer, da katalonski klub za nakup Rooneyja ni pripravljen odšteti več kot 25 milijonov funtov. Za 25-letnega napadalca Manchester Uniteda pa se zanima še vrsta drugih klubov – Manchester City, Chelsea, Tottenham in Real Madrid.

Čeprav se govori, da je najbližje Manchester Cityju, pa je njihov trener Roberto Mancini to zanikal: "Nimamo nobenega kontakta. Je dober igralec, a ni moj problem. Mislim, da bo ostal pri Unitedu." Če že mora oditi, naj gre v tujino, si misli Alex Ferguson. Tako bi ga raje poslal v Real Madrid (morda v zameno za Karima Benzejama ali Gonzala Higuaina).

"Zaradi nekih razlogov bi rad odšel, a mislim, da spada v Manchester United, k njihovim navijačem in na Old Trafford. Mislim, da bo ostal," je po tekmi Lige prvakov z AC Milanom dejal trener Reala, José Mourinho. "Če pa bo res zapustil Manchester, naj me pokliče." Se torej zanima zanj? "Vsak klub bi bil zainteresiran zanj. A bolj si želim, da bi ostal. Rad imam Alexa Fergusona in Manchester United in za oboje je bolje, da ostane."

Pred prihodom k Unitedu je Wayne Rooney igral za Everton. "Govoril bom s svojim predsednikom, da vidim, ali lahko Rooneyja pripelje v Tottenham," se z Rooneyjem spogleduje tudi Harry Redknapp. Za angleškega reprezentanta se zanima še en londonski klub – Chelsea. Roman Abramovič je trenerju Carlu Ancelottiju že dejal, da bo šel v lov na Rooneyja, ki bi mu bil pripravljen ponuditi 250 tisoč funtov tedenske plače.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.