Šport > Nogomet
38 ogledov

Vsi bodo stiskali pesti za Oblaka

slovenija nogometna reprezentanca Profimedias
Slovenska nogometna reprezentanca se je zbrala na Brdu pri Kranju, kjer se bo pripravljala na prijateljski tekmi s Švedsko 30. maja v Malmöju in s Turčijo 5. junija v Ljubljani.

Rok Kronaveter je v pravkar končani sezoni Prve lige Telekom Slovenije postal najboljši igralec, z Olimpijo pa tudi državni prvak. Nagrada za pokazano je sledila v obliki vabila selektorja Srečka Katanca.

"Vsekakor bi rad dokazal, da sem si zaslužil ta vpoklic. Vsi vemo, da je igranje za člansko reprezentanco nekaj najlepšega za nogometaša," je uvodoma povedal Kronavater, za katerim je tako naporna sezona, a pravi, da je to povabilo v izbrano vrsto nagrada za trud.

"Tako bom lažje iztisnil iz sebe še nekaj moči in se poskusil dokazati," meni vezist Olimpije, za katero pa mogoče ne bo več igral, saj si obeta odhod v tujino, ima tudi nekaj ponudb.

A najprej upa, da bo uspešno prestal tekmo proti Švedom. "V ta dvoboj lahko gremo sproščeno, odigrat dobro tekamo. Ker je prijateljska tekma, ni prevelikega pritiska, po drugi strani pa bi se radi vsi, ki bodo oziroma bomo dobili priložnost, dokazali," pravi Kronaveter.

Ta je eden izmed osmih igralcev, poklicanih iz slovenske lige na Katančevem seznamu. Ali ti kaj zaostajajo za tistimi, ki igrajo v tujini? "Kakovost tujih lig je seveda večja. Ampak tudi slovenska se dviguje, pokazali smo kar nekaj dobrih tekem. Videli pa bomo na treningih, na kakšni ravni smo," pravi najboljši nogometaš slovenske prve lige.

Kronaveter bo skupaj s soigralci pozorno spremljal tudi sobotno dogajanje v Milanu, kjer bo Oblak skušal z Atleticom osvojiti najprestižnejšo klubsko lovoriko. "Tudi za nas bo to nekaj posebnega. Vsi bomo navijali za Jana, da kot prvi Slovenec osvoji ligo prvakov," še poudarja novinec v članski vrsti, ki mu je vseeno, ali dobi priložnost proti Švedski ali Turčiji, le upa, da se bo to zgodilo.

Slovence že danes čaka prvi trening na Brdu pri Kranju, kjer bodo vadili do sobotnega odhoda v Skandinavijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.