Šport > Nogomet
23 ogledov

"Vsi nam očitajo bunker"

rene_krhin1_despot
1/50
Žurnal24 main
Pogovarjali smo se z Renejem Krhinom, ki se je z Interjem z uspehom nad Barcelono uvrstil v finale Lige prvakov v nogometu. Krhin je izdal, kaj se je dogajalo po tekmi.

Inter je v finalu. Vaš komentar?
Na tekmi v Barceloni se je pisala zgodovina Interja. Že skoraj 40 let nismo bili v finalu. To, kar se je zgodilo na Camp Nou, in sicer z desetimi igralci, je neverjetno.

Po prejetem zadetku se je zadnjih 10 minut najbrž zdelo dolgih kot večnost?
Zadnjih pet minut smo z igralci, ki so bili zamenjani, in tistimi, ki so bili na tribuni bolj kot na sedežih, tekmo spremljali v slačilnici. Res je bilo živčno, vsi smo izgubili po pet let življenja.

Kako je bilo biti obkrožen s sto tisoč navijači Barcelone?
Res je, vzdušje je bilo noro. Bilo je tudi veliko navijačev Interja, ki so bili zelo glasni in smo čutili njihovo močno podporo s tribun.

Po tekmi smo slišali veliko očitkov na obrambno postavitev. Je bila to taktika, sprejeta pred tekmo, ali je na to vplivala odločitev Thiaga Motte?
Vsi nam očitajo bunker. Če bi vedno igrali tako zaprto, ne bi v Milanu dosegli treh zadetkov. Z začetno postavitvijo 4-3-3 smo pokazali, da želimo dati gol. Po izključitvi Motte nam ni preostalo drugega, kot da z vsemi močmi branimo prednost.

Messija ste na obeh tekmah dobesedno odrezali. Je bilo to ključnega pomena za napredovanje?
Barcelona ima poleg Messija še veliko drugih izjemno kakovostnih nogometašev. Messija so naši vezni in obrambni igralci uspeli dobro pokriti. Morda pa je bil res prav to ključ za uspeh.

Kaj je trener Mourinho dejal takoj po tekmi v slačilnici?
Vsi smo se veselili, Mourinho pa ni imel kakega posebnega govora. Vsem je čestital za velik uspeh.

Kako ste uspeh proslavili?
Po prihodu v Milano nas je pričakalo ogromno navijačev. V majhnem prostoru se jih je stiskalo šest tisoč! Bilo je res neverjetno. Sam česa takega v življenju še nisem doživel. Skozi ozek koridor smo se dolgo prebijali do avtomobilov.  Drugače pa časa za proslavljanje ni bilo, saj nas čakajo nove tekme. Po prihodu na letališče smo odšli vsak v svojo smer.

Inter se bo v finalu 22. maja pomeril proti Bayernu. Vaša napoved?
V finalu se lahko zgodi marsikaj. O tem še ne bi rad preveč govoril. Dokazali smo, da smo si zaslužili zmago nad Barcelono in da smo se zasluženo uvrstili v finale.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Mourinho se bo tokrat udaril s strategom Louisom van Gaalom, čigar pomočnik je bil v Barceloni … Bo finale Mourinho vzel tudi kot osebni dvoboj?
Ne. Menim, da ima Mourinho izjemno avtoriteto. Z van Gaalom se ne bo obremenjeval.

Kakšne so možnosti, da bi trener vas uvrstil v moštvo za finale na Santiago Bernabeu v Madridu?
Trener bo poklical vseh 23 igralcev, med katerimi se bo odločil za ekipo, ki bo igrala v finalu. Na klop je težko priti, se pa z nastopom ne obremenjujem.

Ostajate tudi v boju za naslov državnega prvaka. Vas lahko to v pohodu na evropsko lovoriko kakorkoli ovira?
Ne. V naši ekipi je veliko kakovostnih igralcev. Mislim, da lahko letos osvojimo trojno krono, pokal, prvenstvo in Evropo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.