Šport > Nogomet
30 ogledov

''Vsi smo bili pod pritiskom''

milivoje novaković Twitter/NK Maribor
V senci spora med Zlatkom Zahovićem in Agimom Ibraimijem je na derbiju z Domžalami prvi ligaški zadetek v letošnji sezoni dosegel napadalec Milivoje Novaković.

Vrste slovenske državnega prvaka v teh dneh pretresa škandal, katerega glavna akterja sta makedonski vezist Agim Ibraimi in eden najboljših slovenskih nogometašev vseh časov, danes pa športni dirkektor Maribora, Zlatko Zahović.

V senci skrivnostnega spora, ki je v zadnjih dneh postal še kako javen, je Maribor na tekmi z Domžalami naredil velik korak v lovu na 14. prvenstvo zvezdico, saj prednost Olimpije po remiju z Zavrčem znaša samo še dve točki.

Na srečanju v Ljudskem vrtu se je med strelce prvič v sezoni vpisal Milivoje Novaković, ki je priznal, da je bila ekipa pred začetkom tekme, tudi zaradi obiska navijačev, pod velikim pritiskom.  ''Pred tekmo smo bili vsi pod pritiskom, znašli smo se na zahtevni preizkušnji in po prikazanem lahko le čestitam ekipi za značaj. Ta zmaga je zelo pomembna. Zahvaljujem se vsem za podporo in upam, da bomo v prihodnjih tekmah le še boljši. Še nam manjkajo določene zadeve v igri, verjamem pa, da sledijo vse boljše in boljše predstave,'' je povedal slovenski napadalec, ki je naposled vendarle prebil led v Prvi Ligi TS.

''Dobro je za vsakega napadalca, ko zadene. Že zaradi samozavesti. Imel sem nekaj priložnosti, ki jih nisem izkoristil, tokrat mi je uspelo. Ne smemo pozabiti, da sem bil dolgo odsoten z igrišč, vračal sem se po vmesnem premoru in skušal nadoknaditi zaostanek v pripravljenosti. Trudim se, da sem na želenem nivoju in da se na najboljši način vklopim v ekipo. Velika zahvala z moje strani vsem za podporo, ekipi, klubu in navijačem,'' je dodal 36-letnik.
Novaković se nadeja, da bo v prihodnosti golov še več. ''Tukaj sem se vedno dobro počutil, tega nikdar nisem skrival. Vesel sem, da sem tukaj. Trudim se po najboljših močeh na vsaki tekmi in si želim, da bo golov še več, ekipa pa bo nizala uspehe,'' je dejal.

Maribor ima na prvenstveni lestvici samo še dve točki zaostanka za vodilno Olimpijo, ki jo v teh dneh pretresa rasistični škandal. Do konca sezone je še sedem tekem, na voljo pa 21 točk.

''Ne obremenjujemo se z drugimi. Vsak mora pri sebi urediti misli, početi vse za ekipni uspeh. Gremo od tekme do tekme in zanima nas le končna podoba lestvice. Nismo vrgli puške v koruzo ob vmesnem zaostanku, tako da nadaljujemo po svoji poti. Z namenom zbiranja točk na vsaki tekmi in verjamem, da bomo na koncu sezone mi tisti, ki se bomo veselili,'' je zaključil Novaković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.