Šport > Nogomet
19 ogledov

Vučinić je rimski imperator

Mirko Vučinić Vucinic Daniele De Rossi
1/34
Žurnal24 main
Roma se je na rimskem derbiju proti Laziu vrnila po golu zaostanka in z dvema zadetkoma Mirka Vučinića zasedla vrh Serie A. Pred tekmo spet incidenti na tribunah, kasneje tudi na igrišču. Poglejte v galeriji.

Naziv junaka rimskega derbija med Laziem in Romo je tokrat pripadel napadalcu Giallorossov Mirku Vučiniću. Črnogorec je sinove volkulje vrnil v igro, po tem ko bi lahko že zaostajali z 0:2, a je vratar Julio Sergio ubranil strel iz enajstih metrov. S to zmago so se varovanci Claudija Ranierija, ki je povlekel nekaj velikih potez ob polčasu, znova vrnili na vrh lestvice.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Že pred tekmo se je znova zgodil zdaj že standardni spopad privržencev obeh ekip blizu sredine vzhodne tribune stadiona Olimpico. Vročekrvneže, ki so se obmetavali z baklami in pretepali s pasovi za hlače, so italijanski policisti le uspeli ločiti. Prvi polčas je minil v znamenju kroničnega pomanjkanja priložnosti, praktično edino pravo pa je izkoristil kapetan sinjemodrih Tommaso Rocchi. Gologlavi napadalec je po dolgi žogi spretno ušel branilcem Rome in mirno zaključil mimo Julia Sergia.

Roma ni našla odgovora in trener Ranieri je za nadaljevanje pripravil izjemno revolucionarno spremembo - Giallorossi so v drugi polčas krenili brez obeh največjih ikon - Francesca Tottija in Danieleja De Rossija, ki sta ju zamenjala Jeremy Menez in Rodrigo Taddei. Ranieri je želel storiti vse, da bi sinovi volkulje postali nevarnejši. A takoj je sledil nov šok, saj je Marco Cassetti že v prvem napadu (domnevno) podrl Aleksandra Kolarova v kazenskem prostoru in zakrivil enajstmetrovko. Toda Sergio Floccari jo je zelo slabo izvedel, Julio Sergio jo je ubranil in kazen ni dolgo čakala. Taddei je že v enem naslednjih napadov izsilil dotik Kolarova in se hitro ulegel, kljub protestom Lazialov pa je Vučinić zanesljivo zabil za 1:1. Roma je bila v naletu in minilo je šele dobrih deset minut, ko se je Curva Sud spet veselila. Spet je bil na delu Vučinić, ki je prosti strel z 18 metrov poslal pod prečko Lazievega gola.Sinjemodi so pritiskali, a vse do konca niso našli poti do mreže. Veselje je bilo huronsko in bi se kmalu sprevrglo v množični pretep med igralci do katerega pa, na srečo vseh, ni prišlo.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Sampdoria zlomila Milanova srca
"Leonardo sanja o povratku v Brazilijo!"
je bila glavna sobotna zgodba v Italiji, kjer se spet na veliko špekulira o prihodnosti golobradega trenerja AC Milana Leonarda. Igralci so se takoj postavili za svojega stratega, med njimi tudi Marco Borriello, ki je na tokratnem gostovanju pri Sampdorii tudi zadel za vodstvo. Toda slaba forma Rossonerov se tudi tokrat ni končala, saj je kmalu po začetku drugega polčasa izenačil Antonio Cassano in napravil lepo uslugo nekdanjemu klubu Romi ter vodilnemu Interju. Milan je zdaj na šestih zaporednih tekmah zmagal le enkrat in verjetno končal sanje o naslovu prvaka vsaj še za eno leto.

Udinese je s Samirjem Handanovićem v vratih do točke prigaral šele v 90. minuti, ko je zabil njihov prvi strelec in prvi strelec Serie A Antonio Di Natale. Slovenskega reprezentančnega vratarja je že v prvem polčasu po nekaj minutah igre ukanil njegov branilec Cristian Zapata.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Inter (vsaj do nedelje) spet kraljuje na vrhu
Milanski Inter je že v petek znova skočil na vrh Serie A. Sicer ima tekmo več od trenutno drugouvrščene AS Rome, toda s prepričljivo zmago nad Juventusom je četa Joseja Mourinha napovedala napet zaključek italijanskega prvenstva. V prvem polčasu so gledalci spremljali zelo živčno srečanje z nekaj priložnostmi na obeh straneh. Nekajkrat je prišlo do prerekanja in celo prerivanja med igralci obeh ekip, napetost pa se je nekoliko umirila šele po drugem rumenem kartonu Momoja Sissokoja v 37. minuti tekme.

Prvi zadetek na srečanju je dosegel Maicon, ki si je žogo dvignil na robu kazenskega prostora ter z atraktivnim strelom v dolgi kot premagal sicer odličnega Gigija Buffona. Stara dama si je nato, kljub igralcu manj na igrišču, priigrala nekaj priložnosti, toda vselej se je izkazal Julio Cesar. Dvome o zmagovalcu derbija je z zadetkom v sodnikovem podaljšku razblinil Samuel Eto'o.

Serie A, 34. kolo:

Lestvica:
1. Roma 71

2. Inter 70
3. AC Milan 64
4. Sampdoria 57
5. Palermo 55
...
13. Chievo 41
15. Udinese 39
...
18. Atalanta 34
19. Siena 30
20. Livorno 26

Inter Milan : Juventus 2:0 (0:0)
Maicon (75), Eto'o (90)
RK: Sissoko (37/Juventus)

Chievo : Livorno 2:0 (1:0)
Pellissier (27), Abbruscato (87)
Jokić (Chievo) je igral od 86. minute.

Atalanta : Fiorentina 2:1 (1:0)
Pinto (6), Tiribocchi (69); Montolivo (75)

Bari : Napoli 1:2 (0:1)
Almiron (75); Lavezzi (28, 57)

Cagliari : Palermo 2:2 (1:0)
Cossu (28), Jeda (87); Miccoli (88), Hernandez (90)

Catania : Siena 2:2 (1:0)
Maxi López (11), Biagianti (50); Maccarone (49), Vergassola (69)

Parma : Genoa 2:3 (0:1)
Zaccardo (60), Bocchetti (62/11-m); Palacio (33, 52), Fatić (73)

Sampdoria : AC Milan 2:1 (0:1)
Cassano (54/11-m), Pazzini (90); Borriello (20)
RK: Bonera (53/Milan)

Udinese : Bologna 1:1 (0:1)
Di Natale (90); Zapata (3/a.g.)
S. Handanović (Udinese) je branil celo tekmo.

Lazio : AS Roma 1:2 (1:0)
Rocchi (14); Vučinić (53/11-m, 64)
RK: Ledesma (90/Lazio)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.