Šport > Nogomet
29 ogledov

Vučkić: "Držal sem obljubo, igram za Slovenijo"

Haris Vučkić slovenska nogometna reprezentanca Slovenija Škotska Anže Petkovšek
Zdaj je uradno. Harisa Vučkića pred nosom slovenske izbrane vrste ne more speljati nobena reprezentanca več, saj se je mladi talent na tekmi proti Škotski s prvimi minutami v dresu z državnim grbom do konca življenja zapisal Sloveniji. "Držal sem besedo, debitiral sem in to je največji dokaz," je v intervjuju za Žurnal24 povedal Vučkić.

Čestitke za premierni nastop. Kako težko ste že čakali nanj, glede na to da sta zaradi poškodbe kar nekajkrat nesrečno ostali brez njega?
V bistvu se sploh nisem obremenjeval s tem, če bom debitiral ali ne. Dobil sem vpoklic, igral sem v klubu, vse je bilo v redu, zabil sem tudi en gol. Slaviša (Stojanović) me je vpoklical, skušal sem dobro trenirati na treningih, dobil sem 'šanso' … Res sem vesel, debitiral sem pri Domžalah, zdaj pod Slavišo tudi v reprezentanci, tako da sem res zadovoljen.

• POROČILO: Prva "točka" Slaveta: remi proti Škotom
• Po remiju igralci zatrjujejo: "Viden napredek"
Adam o Sloveniji: "Ne uvrstiš se kar tako na dve SP"

Je bila kakšna druga reprezentanca kdaj dejansko v igri? Je kdo pristopil do vas?
Tega sploh ne bi komentiral. Zdaj sem odigral svoje, igram za Slovenijo in vedno sem govoril, da bom igral za Slovenijo. Sploh se ne obremenjujem s tem, kar se je govorilo, držal sem besedo, debitiral sem in to je največji dokaz.

Kakšni so vaši dolgoročni načrti s to reprezentanco?
Zdaj moram dobro igrati v klubu, če bom dobro igral v klubu bom stoodstotno dobil vpoklic. Računam tudi na U-21, saj raje igram celo tekmo zanje kot da sedim na klopi … Dobro, saj je lepo igrati za A-reprezentanco, ampak več napreduješ v U-21. Zdaj imamo tudi dobre možnosti, da pridemo v drugi krog kvalifikacij, tako da bomo videli. To bo odvisno od dogovora selektorjev, jaz se bom z veseljem udeležil zbora obeh. Če je U-21 ali A, vseeno mi je.

Ste pred tekmo s Škotsko vedeli, da boste dobili svoje prve minute v članskem dresu?
Čakal in pričakoval sem ta debi, veliko je bilo govora tudi v medijih. A poizkušam se ne preveč obremenjevati s temi stvarmi. Želel sem le igrati in dobro trenirati, če dobim priložnost super, drugače pa pač ne. Vem, da sem mlad in moram čakati na svojo priložnost – hvala bogu je prišla in upam, da je občinstvo zadovoljno z mano, trudil sem se po svojih najboljših močeh.

Se vam je v glavi zavrtel film iz preteklosti? Stojanović vam je, kot ste že omenili, priložnost med člani ponudil že pri Domžalah …
Ja, ampak zdaj ne bo kazni!  (smeh) Sem, spomnil sem se tega, vem, da je bil Slaviša tisti, ki me je popeljal v članske vode Domžal, prav tako pa sedaj pri reprezentanci. Vidi se, da verjame tudi v mlade igralce, če boš res garal, ti bo dal priložnost, ne glede na to, koliko si star. To je pozitivna stvar.

Ste takrat že takoj vedeli, da vas čaka kazen? (Vučkić je na ligaški tekmi nastopil s 15 leti, kar je v nasprotju s pravili tekmovanja, op. a.)
Tega ne vem. Jaz sem za to zvedel šele, ko je kazen prišla. To je bila njihova stvar. Važno, da sem debitiral.

Kako ste zadovoljni s svojo predstavo?
Bil sem zadovoljen, Slaviša mi je svetoval naj igram mirno, naj se ne bojim, naj na začetku odigram nekaj žog za samozavest in nato krenem naprej. Upošteval sem njegov nasvet in upam, da je bilo v redu.

Koliko že pogrešate Newcastle in Geordieje (vzdevek prebivalcev z območja Newcastla, op. a.)?
Dobro, navežeš se … Tam sem bil tri leta. Navežeš se igranja za tak klub, saj so bili navijači res dobri 'supporterji'. Malo jih pogrešam, zdaj se moram spet navaditi na neko novo sredino. Hitro je potrebno preklopiti, težko je bilo tudi preklopiti iz angleške prve v drugo ligo, ampak dobro, iz tekme v tekmo se bom privadil in šel z novimi izkušnjami naprej.

Ste pa v Newcastlu sredi sezone, ki je ni pričakoval prav nihče. Neverjetne zmage, neverjetni Demba Ba, verjetno bi se še kaj našlo …
Res je. (smeh) V tej sezoni so res pokazali, da so iz pravega testa. Res smo bili prava ekipa, vedno smo bili skupaj … Tudi zaradi tega je bilo malce težko priti v ekipo, ko ta tako dobro deluje. Ne vem zakaj bi menjal ekipo, če zmaguje? Mi seveda trpimo, smo mladi in moramo igrati. Včasih je dobro narediti en korak nazaj, iti na posodo v Cardiff, da bi s tem naredil dva naprej in se vrnil še močnejši, izkušenejši. Mislim, da je bila ta odločitev zame kar dobra.

Kako vas je navdušil Cardiff?
Dobro, res lepo mesto. Tudi igralci so me dobro sprejeli, treniram, važno pa mi je, da igram, saj sem zato tudi prišel tja. Dobil sem priložnost, zabil sem tudi en gol, prvega v drugi angleški ligi in upam, da jih bo še več.  Upam, da je bil to prvi izmed mnogih.

Cattermole Nasri Sunderland Manchester City Premier League Anglija angleška liga | Avtor: EPA EPA
Newcastle vas verjetno spremlja iz tekme v tekmo? Ste v kontaktu?
Ja, spremljajo. Smo na vezi, po vsaki tekmi se slišimo prek SMS-sporočil. Oni me spremljajo in povejo kaj je bilo dobro in kaj ne. Pomagajo mi s svojimi izkušnjami in pomembno je, da me spremljajo in da smo v kontaktu tudi zdaj, ko sem na posoji.

Vam glede na videno ne bi bilo težko ostati v Cardiffu tudi do konca sezone?
Res je. Do 10. marca imam podpisano pogodbo, obstaja pa možnost, da bi jo podaljšal do konca sezone, ampak bomo videli. Kluba se bosta med seboj dogovorila, moja prioriteta je, da igram. Zdaj ali v Newcastlu ali v Cardiffu – Newcastle je moj prvi klub in res bi bilo super, drugače pa greš v Cardiff in narediš korak nazaj, da se vrneš še močnejši.

V Sunderland torej ne boste nikoli prestopili?
Sunderland … Ne! Ne hvala! (smeh) Ne hvala … To je pa res … Včasih sem razmišljal in nisem vedel, zakaj je to tak derbi, zdaj pa jih iz leta v leto še jaz začenjam sovražiti. To je velik derbi, kot Crvena zvezda – Partizan ali Olimpija – Maribor pri nas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.