Šport > Nogomet
19 ogledov

Vučkić iz Newcastla na posojo v Cardiff

Haris Vučkić Anže Petkovšek
Številni angleški mediji poročajo, da bo mladi slovenski reprezentant Haris Vučkić v prihodnje kot posojen igralec Newcastla igral za valižanski Cardiff, ki igra v drugem kakovostnem razredu. V kadru svojega novega moštva bi lahko bil že v soboto na srečanju proti Leicesteru.

Haris Vučkić je za zdaj odšel na začetno enomesečno posojo, a že v petek naj bi se Newcastle in Cardiff dogovorila za daljše obdobje. Eden najbolj nadarjenih slovenskih nogometašev je sicer v letošnji sezoni zbral pet nastopov za prvo moštvo Newcastla, očitno pa so se njegovi delodajalci odločili, da bo za njegov razvoj boljše, če odide na kaljenje v drugoligaško tekmovanje. Vučkić bo zagotovo pri Cardiffu dovolil veliko več priložnosti za dokazovanje, kar je za nogometaša njegove starosti tudi najpomembnejše.

Kot vse kaže pa bo Vučkić v kadru svojih novih delodajalcev že na sobotnem obračunu z Leicestrom. Cardiff je trenutno na četrtem mestu v tekmovanju league championship, vodilni West Ham ima šest točk prednosti pred njim.

Vučkić se je Newcastlu pridružil leta 2009, ko je na Otok prišel iz Domžal.

Komentarjev 1
  • JackD 16:30 09.februar 2012.

    Uh, mogoče bo pa v finalu Carling Cupa zaigral konec meseca :)