Šport > Nogomet
14 ogledov

Vučkić: "Končno sem zadel"

vučkić newcastle gol Reuters
Ob Timu Matavžu je na povratnih tekmah 4. kola kvalifikacij za Evropsko ligo od Slovencev zablestel tudi Haris Vučkić, ki je s prvim evropskim zadetkom Newcastlu prinesel napredovanje v skupinski del.

Grški Atromitos bo še dolgo pomnil Harisa Vučkića, ki je z zadetkom na povratni tekmi 4. kola kvalifikacij za Evropsko ligo poskrbel, da so se napredovanja v skupinski del veselili nogometaši Newcastla. "Končno sem zadel," je bil po prvem zadetku v evropskih tekmovanjih zadovoljen Vučkić in nadaljeval: "To je bila edina stvar, ki mi je manjkala. Zadel sem gol, toda tudi ostala ekipa je odigrala odlično. Igralci, ki ne bodo igrali v Premier League, bodo priložnost dobili na evropskih tekmah. To bo odlična izkušnja, še posebej za mlade igralce. To je pozitivna stvar – dobili bomo več tekem. Imeli bomo priložnost, da trenerju dokažemo, da lahko igramo v Premier League, in upam, da bom priložnost dobil že na naslednji tekmi proti Aston Villi."

Vučkić se torej nadeja, da bi več priložnosti dobil tudi v Premier League. Če bo še naprej gole zabijal v Evropski ligi, potem mu bo Alan Pardew zagotovo priložnost ponudil tudi v domačem prvenstvu.

"Če bi zadeli večkrat, bi bila tekma za nas veliko lažja. Najpomembnejše pa je, da smo zmagali in se uvrstili v Evropo. Verjetno bi igral že na prvi tekmi, vendar sem imel nekaj težav s prepono. Zdaj je že vse v najlepšem redu," je še razkril Vučkić, ki je v igro prišel v 11. minuti, ko je zamenjal poškodovanega Ryana Taylorja: "Nisem pričakoval, da bom zaigral zaradi tega, žal mi je za Ryana. Upam, da se bo hitro vrnil. Jaz sem zgolj poskušal odigrati po najboljših močeh."

Mladega slovenskega reprezentanta so v Newcastlu spodbujali tudi družinski člani. "Stric in bratranci so bili na stadionu, tako da sem po zadetku stekel proti njim. Srečanje je po televiziji spremljala vsa moja družina in to je za njih. Odlično je, da imaš podporo. Če nimaš takšne podpore, si nekoliko manj srečen," je še pristavil Vučkić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.