Šport > Nogomet
16 ogledov

Vučkić: "Vidim se kot del te ekipe"

Haris Vučkić (drugi z leve) bo moral preskočiti tekmo z Gruzijo. (Foto: Nik Rova Nik Rovan
Selektor Matjaž Kek je za tekmo s Ferskimi otoki vpoklical tri nove nogometaše. Vsi so sicer obsedeli na tribuni, a navdušenja, vsaj eden izmed njih, ni skrival. Haris Vučkić se je hitro "vklopil".
V spomin se mi je najbolj vtisnilo petje. Ko se predstaviš, ko prvič prideš, moraš peti. Peli smo in imeli malce "smešnega obdobja", tako da je bilo res fino.
Haris Vučkić

V reprezentanci ste šele nekaj dni, tako da si verjetno ne morete ustvariti celostnega pogleda. Toda vseeno - kako se počutite kot slovenski reprezentant?
Zelo dobro. Vesel sem, da sem dobil vpoklic, fantje so me dobro sprejeli. Res sem vesel, saj je bilo trenirati z njimi nekaj izjemnega in dobro je, da sem zraven. Naučil sem se nekaj novega in res sem vesel, da sem del te reprezentance.

Kaj se vam je najbolj vtistnilo v spomin?
Petje! (smeh) Ko se predstaviš, ko prvič prideš, moraš peti. Tako da ja - peli smo, imeli malce "smešnega obdobja", tako da je bilo res fino ...

Vsak svojo pesem?
Ja, jaz sem imel svoj "komad". Raje ne napišite, katerega. Je pa narodnozabavni.

Dolgo časa se že govori o vzdušju, ki naj bi vladalo v reprezentanci. Ste ga občutili tudi sami?
Vzdušje je res super. Fantje so res dobri, tudi mene so zelo dobro sprejeli in to takoj. NI bilo tako, da bi me odrivali stran, takoj so rekli: "Pridi zraven, z nami boš!" tako da je vse zares dobro, kar se vidi tudi na rezultatih. 

Največ sem se združil z Ilićem, Jokić je tudi "car", Valter Birsa ... Vsi so zares prava ekipa.
Haris Vučkić

S kom ste preživeli največ časa?
Največ sem se združil z Ilićem, Jokić je tudi "car", Valter Birsa ... Vsi so zares prava ekipa.

Kako sicer ocenjujete zmago proti Ferskim otokom?
Zares dobra zmaga. Fantje so pokazali dober karakter, dobro so igrali skozi celo tekmo. Dobro je bilo, da smo jim hitro zabili gol in jih odprli. Potem so prišli sicer še štirje zadetki in na koncu je bila zmaga zasluženo naša.

Kakšen neverjeten rezultat sicer v Beogradu - Srbija : Estonija 1:3. Kaj to pomeni pred gostovanjem v Talinnu?
Za nas je to dobro. Estonci so presenetili in vidi se, da niso reprezentanca, ki bi jo lahko podcenjevali. V Estoniji bo potrebno prikazati še boljšo igro za zmago.

Nad reprezentanco ste več kot očitno navdušeni. Se v prihodnosti vidite kot njen sestavni člen?
Jaz se vidim. Poizkušal se bom dobro trenirati in se čim bolj dokazati, če pa mi bo selektor dal priložnost, jo bom skušal maksimalno izkoristiti. Vse pa je odvisno od njega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.