Šport > Nogomet
55 ogledov

Vugdalić: "Bosanci v Sloveniji večina!"

Muamer Vugdalić Vugdalic Aleksander Knavs Grzegorz Rasiak EPA
V torek se bosta na prijateljski tekmi v Ljubljani pomerila Olimpija in Željezničar. Nekdanji slovenski reprezentant Muamer Vugdalić je za bosanske medije dejal, da bo navijal za sarajevske modre.
Bosanci so v Sloveniji 'večinska populacija' in gotovo bodo tribune polne, ker Željo ne pride vsak dan. Pričakujem spektakel, ki ga ne bom izpustil, še posebej, ker se igra na novem nogometnem stadionu, ki je med najlepšimi na Balkanu.
Muamer Vugdalić

"Srečanje starih prijateljev," so besede, s katerimi so v bosanskem dnevnem časniku San opisali tekmo med Olimpijo Ljubljano in Željezničarjem, ki bo v Stožicah na sporedu v torek, 30. novembra. Iz tabora Željezničarja so sprejeli ponudbo Ljubljančanov za prijateljski obračun, ki bo nekdanja rivala iz jugoslovanske lige spet združil po skoraj 20 letih. O tekmi modrih in zeleno-belih je za San spregovoril tudi Muamer Vugdalić, "bh. Slovenac", kot pravijo pri sarajevskem dnevniku, nekdanji slovenski reprezentant in nogometaš obeh moštev.

"Bosanci so v Sloveniji 'večinska populacija' in gotovo bodo tribune polne, ker Željo ne pride vsak dan. Pričakujem spektakel, ki ga ne bom izpustil, še posebej, ker se igra na novem nogometnem stadionu, ki je med najlepšimi na Balkanu. Seveda, želim si, da bi zmagal Željo!" je povedal Vugdalić.

Legende na tribunah
Na tekmi v Stožicah naj bi se na tribunah pojavila tudi dve nekdanji legendi kluba z Grbavice – Ivica Osim in Josip Katalinski. Zanimivo: to bo šele prva mednarodna tekma Olimpije na novem stadionu!

Otrok Olimpije se je za sarajevske kolege tudi spomnil, da tolikšnega števila navijačev v Ljubljani, kot ga je v letih slave privabil Željo, nista zmogla niti Crvena zvezda niti Dinamo. "Pogosto je bilo tudi dvakrat več navijačev, kot je bilo zanje prostora na tribunah. Pobiral sem žoge na nekaj tekmah jugoslovanske lige. Še posebej se spominjam tekme, ko je Željo z Velijom Bećirspahićem na klopi gostoval v Ljubljani. Odlično je bilo stati za golom in gledati vse te velike igralce. Navijal sem za Plave, odkar sem vedel za sebe," je še povedal Vugdalić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.