Šport > Nogomet
18 ogledov

''Vztrajam, Altético ne bo prvak''

diego simeone trener altetico madrid EPA
Diego Simeone, trener Atlético Madrida, ki se nahaja na prvem mestu španske Primere División, je prepričan, da njegovi varovanci ne bodo osvojili naslova državnega prvaka.

Atlético Madrid se je z zmago v 22. krogu španske nogometne lige zavihtel na prvo mesto domačega prvenstva, kjer ima tri točke prednosti pred Barcelono in Real Madridom. Kljub temu je trener Diego Simeone že večkrat poudaril, da njegova ekipa nima možnosti za naslov državnega prvaka.

Italijanski strateg na klopi Reala Carlo Ancelotti mu je odvrnil, da se želi s tem le razbremeniti pritiska, a Simeone vtraja, da govori iskreno. ''Vztrajam. Ne verjamem, da lahko zmagamo ligo,'' je pred polfinalnim obračunom z Realom povedal Simeone. ''Če pogledamo zadnje desetletje, smo najvišje prišli do tretjega mesta s 15, 20 ali 30 točkami zaostanka, zato ne verjamem, da nam lahko uspe,'' je še dodal nekdanji argentinski nogometaš.

Nocoj se bosta v polfinalu španskega pokala na stadionu Santiago Bernabéu pomerila mestna tekmeca Real in Atlético. ''Real je favorit v ligi, vendar to ne pomeni, da je favorit na vsaki tekmi,'' se je napovedi o zmagovalcu izognil Simeone, ki prav tako ni želel komentirati rdečega kartona Cristiana Ronalda, zaradi katerega bo Portugalec počival tri tekme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.