Šport > Nogomet
1564 ogledov

WC školjka za milijardo evrov

Na kaj vas spominja novi stadion Tottenhama?

Angleški prvoligaš Tottenham je pred dnevi pokazal fotografije svojega novega stadiona, ki so jih posneli iz helikopterja. In na družabnih omrežjih se je usul plaz posmeha. Še posebej med navijači njihovih londonskih rivalov, Arsenala in Chelseaja. Iz zraka namreč stadion spominja na straniščno školjko. 

Stadion bo sprejel nekaj več kot 60.000 ljudi. Nadomestil bo lani poleti porušeni stadion White Hart Lane, ki je bil zgrajen daljnega leta 1898 in je nazadnje sprejel 36.000 navijačev tega kluba iz severovzhodnega dela Londona.

Stroški gradnje so se od predvidenih skoraj podvojili. Na koncu naj bi znašali okoli milijardo evrov. Dokončanje stadiona sicer že zamuja. Predvidoma naj bi bila tekma z Liverpoolom sredi septembra njihova prva na novem stadionu. 

Mesec pozneje bodo na njem igrali tekmo ameriškega nogometa lige NFL Oakland Raiders in Seattle Seahawks. A ker stadion še ni dokončan, so prodajo vstopnic za to tekmo že večkrat prestavili in naj bi jih poslali v prodajo šele v začetku septembra. 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.