Šport > Nogomet
14 ogledov

Welbeck junak Old Trafforda

Manchestru Unitedu je zmago z desetimi možmi pristreljal produkt mladinske šole Žurnal24 main
Sreda je bila poleg ligaških preizkušenj v Italiji in Španiji čas tudi za pokalne obračune. V Angliji, Nemčiji in Franciji so bili v akciji vsi največji, prvemu pa je proti tretjeligašu spodrsnilo Hamburgu.
ANGLIJA - Carling Cup

Na Otoku je bil čas za ligaški pokal oz. Carling Cup . Vsi premierligaši so opravili s prvimi nasprotniki, nekateri seveda težje od drugih. Robert Koren je z WBA gostoval pri enem izmed takih, londonskem Arsenalu , in po dolgem času odigral celo tekmo. Kljub temu je WBA izgubil proti znova izjemno mladem moštvu topničarjev s povprečno starostjo nekaj več kot 20 let (2:0). Arsene Wenger seveda že kar nekaj let izkorišča to tekmovanje za kaljenje svojih varovancev, ki še niso pripravljeni za Premier League. Tako sta se med strelce vpisala 18-letni Sanchez Watt in malce bolj znani Mehičan Carlos Vela , ki se šele dobro vrača po poškodbi.

Manchester United je doma gostil novopečene prvoligaše Wolverhampton in jih premagal lažje, kot sugerira rezultat (1:0). Junak večera je z novim izjemnim golom v osebni zbirki postal mladi Danny Welbeck , vragi pa so prevladovali kljub temu, da je bil v prvem polčasu izključen branilec Fabio .   Liverpool je na težkem gostovanju pred znova polnim Elland Roadom v Leedsu rešil David N'Gog (1:0). Chelsea je poleg domače zmage nad nekdanjimi prvoligaši QPR (1:0) razveselil tudi povratek Joa Cola po dolgotrajni poškodbi, ki ga je stran od igrišč držala vse od januarja. Carlo Ancelotti mu je namenil celo kapetanski trak, Cole pa mu je vrnil s podajo za gol Salomona Kalouja . Ob zmagi Tottenhama v gosteh pri Prestonu je hat-trick prispeval Peter Crouch in trenerju Harryju Redknappu zagotovil kar nekaj glavobolov pred naslednjo ligaško tekmo. Londončan ima poleg Croucha namreč na razpolago štiri izjemne napadalce - Robbieja Keana , Jermaina Defoeja in Romana Pavljučenka ! Še najbolj se je od favoritov mučil Manchester City , saj je šele po podaljšku strl odpor Fulhama . Na boleč sosedski poraz med vikendom jim je s svojim prvim golom v novem dresu pomagal pozabiti kapetan Kolo Touré (2:1).

Joe Cole se je takole razpoložen vrnil v prvo postavo Chelseaja po več kot osem mesecih odsotnosti. © Reuters

 
Carling Cup, rezultati 3. kola:
Arsenal : West Bromwich A. 2:0
Koren (WBA) je igral celo tekmo.
Carlisle : Portsmouth 1:3
Leeds United : Liverpool 0:1
Nottingham Forest : Blackburn Rovers 0:1
Stoke : Blackpool 4:3
Sunderland : Birmingham 2:0
Bolton : West Ham United 3:1
Aston Villa : Cardiff 1:0
Chelsea : Queens Park Rangers 1:0
Hull : Everton 0:4
Preston North End : Tottenham 1:5
Manchester City : Fulham 2:1 *
* - po podaljških
Manchester United : Wolverhampton 1:0




NEMČIJA - DFB Pokal

Končno nekaj razlogov za veselje - nogometaši Kölna (na fotografiji s številko 2 tudi Mišo Brečko) se slavijo ene redkih letošnjih zmag. © Reuters

 
V Nemčiji se je kar nekaj velikanov mučilo s svojimi nasprotniki. Najprej je delo doma opravil Bayern , ki je Oberhausen domov poslal s petardo (5:0). Z dvema goloma se je izkazal predvsem belgijski branilec Daniel van Buyten . Največji derbi kola je bil brez dvoma obračun Kölna in Wolfsburga . S 3:2 so tekmo dobili kozlički, ki po slabem začetku sezone igrajo vse bolje. Od Slovencev je igral le Mišo Brečko (celo tekmo), medtem ko Milivoja Novakovića ni bilo niti na klopi. Za nameček je dva gola prispeval prav njegov rival v konici napada Manasseh Ishiaku . V nadaljnje tekmovanje se je uvrstil tudi TuS Koblenz z Matejem Mavričem Rožičem v prvi postavi. Primorec je odigral celo tekmo, ki se je celo zavlekla v podaljške. Kljub temu so bili na koncu močnejši domači in zmagali s 4:2 . S porazom pa je epizodo v nemškem pokalu končal Zlatko Dedić z Bochumom . V bližnjesosedskem obračunu so bili od njih prepričljivo boljši nogometaši Schalkeja (0:3), Dedić pa je v igro vstopil v 69. minuti.

Eno večjih blamaž v zgodovini kluba so si privoščili pri Hamburgu , saj jih je tretjeligaš Osnabruck odvlekel v podaljške in enajstmetrovke, ter jih tam tudi premagal. HSV se je z enajstmetrovko Piotra Trochowskega rešil v podaljške (2:2) in tudi povedel, a so domači v 116. minuti izenačili in izsilili enajstmetrovke, kjer so bili uspešnejši s 4:2 .Še bolj grenko izkušnjo bi kaj lahko imeli nogometaši Stuttgarta - ti so v Lübecku pri istoimenskem četrto(!)ligašu komaj izvlekli zmago po podaljških (1:3).

Drugoligašu Münchnu 1860 je zmago nad Hertho po enajstmetrovkah pribranil legendarni 'pižama vratar' Gabor Kiraly. © Reuters

 
Bayern München : Oberhausen 5:0
Eintracht Trier : Arminia Bielefeld 4:2
Monchengladbach : Duisburg 0:1
Nürnberg : Hoffenheim 0:1
Bochum: Schalke 0:3
Dedić (Bochum) je igral od 69. minute.
Karlsruhe : Borussia Dortmund 0:3
Koblenz : Energie Cottbus 4:2
Mavrič Rožič (Koblenz) je igral celo tekmo.
Augsburg : Freiburg 1:0
Eintracht Frankfurt : Alemannia Aachen 6:4
München 1860 : Hertha BSC 2:2*
* - zmagal München 1860 po 11-metrovkah
Werder Bremen : St. Pauli 2:1
1. FC Köln : Wolfsburg 3:2
Brečko (1. FC Köln) je igral celo tekmo.
Kaiserslautern : Bayer Leverkusen 2:1
Osnabruck : Hamburger SV 3:3*
* - zmagal Osnabruck po 11-metrovkah
VfB Lubeck : Stuttgart 1:3*
* -
po podaljških


FRANCIJA - Coupe De La Ligue

Šestnajstina finala francoskega ligašega pokala je prinesla neuspeh za vse klube slovenskih reprezentantov. Grenoble je brez še vedno poškodovanega Boštjana Cesarj a klonil pri Lorientu (1:0) in po zadnjem mestu v ligi nadaljuje s slabim nizom.Nič bolje ni šlo niti Sochauxu , ki je izgubil pri Rennesu (2:1) in Auxerru , ki je izpadel pri Sedanu (3:1). Bojan Jokič je za moštvo iz Peugeotovega mesta po res dolgem času odigral celo tekmo. Valter Birsa tekme ni začel v prvi postavi, zaenkrat pa še nimamo podatka, če je bil na klopi Auxerra.

Lorient
: Grenoble 1:0
Metz : Valenciennes 2:0
Le Mans : Nimes 3:0
Boulogne : Paris S.G. 0:1
Montpellier : Lens 3:4*
* - po podaljških
Nancy : Monaco 2:0
Rennes : Sochaux 2:1
Jokić (Sochaux) je odigral celo tekmo.
Saint-Etienne : Nice 4:1
Sedan : Auxerre 3:1
Birse (Auxerre) ni bilo v prvi postavi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.