Šport > Nogomet
15 ogledov

Wembley druži Guardiolo in Katanca

Znameniti Wembley bo napolnjen do zadnjega kotička. (Foto: Matej Podgoršek) Žurnal24 main
Wembley bo šestič v svoji zgodovini gostil finalno bitko za evropskega klubskega prvaka (20:45), s čimer se ne more pohvaliti noben drug stadion. Leta 1992 v finalu na njem Pep Guardiola in Srečko Katanec.

Zanimiv je pogled na udeležence zadnjega finala na Wembleyju leta 1992. Za naslov evropskega klubskega prvaka sta se pomerila prav Barcelona, tudi s zdajšnjim trenerjem Pepom Guardiolo, tedaj 21-letnikom, v prvi postavi, in Sampdorio. Za moštvo iz Genove je tedaj nastopal tudi Srečko Katanec, ki ga je trener Vujadin Boškov prav tako uvrstil v začetno enajsterico. Redni del se je končal brez zadetkov, junak podaljškov pa je bil Ronald Koeman, ki je Sampdorijino mrežo zatresel v 111. minuti in v katalonsko vitrino postavil prvo lovoriko v Ligi prvakov.

Leta 1978 je slavil Liverpool. Edini gol proti Bruggeu je zabil Kenny Dalglish. Leta 1971 se je na Wembleyju veselil Ajax, ki je Panathinaikos odpravil z 2:0, ter tako začel prevlado pod igralsko taktirko Johana Cruyffa. Manchester United je na njem že osvojil evropsko krono: leta 1968 je pred njim znova pokleknila Benfica, kar s 4:1. Bobby Charlton je zabil dva gola, George Best in Brian Kidd pa po enega. Na Wembleyju je denimo tudi Milan leta 1963 osvojil naslov evropskega prvaka kot prvi italijanski klub, potem ko je z 2:1 ugnal Eusebievo Benfico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.