Šport > Nogomet
11 ogledov

Wenger bo ostal

Wenger še vedno guba čel zaradi dogodka, ki je preteklost. FOTO: AFP Žurnal24 main
Francoski trener Arsene Wenger bo vendarle še naprej sedel na klopi londonskega Arsenala.

V četrtek ali petek bomo dobili odgovor na enega najbolj perečih nogometnih vprašanj zadnjega poletja. Po odhodu Thierryja Henryja v Barcelono so namreč mediji napovedovali, da bo za napadalcem stadion Emirates zapustil še trener Wenger, ki se mu poleti leta 2008 izteče pogodba z Arsenalom. Vendar pa bo v četrtek ali petek dilema razrešena – Francoz ostaja na klopi topničarjev.

"Še vedno sem zelo motiviran za delo v Arsenalu," pravi Wenger in dodaja: "Pogovori glede nove pogodbe so v končni fazi. Ne vidim možnosti, da se kaj zalomi. Verjetno bomo odločitev sporočili v četrtek ali petek. Zaradi vseh mladih igralcev, ki smo jih pripeljali, se čutim dolžnega ostati."

Arsenal je sicer po štirih kolih angleške lige še neporažen. Mnogi kritiki boljšo formo ekipe v tem prvenstvu pripisujejo ravno odhodu Henryja, saj so mlajši igralci zdaj prisiljeni prevzeti več odgovornosti. S tem se strinja tudi Wenger, ki pa vendarle zapira vrata evforiji. "Težko je kaj konkretnega napovedovati po treh domačih tekmah. Največji preizkus bodo gostujoče tekme proti velikim moštvom, Chelseaju, Manchester Unitedu in Liverpoolu," je prepričan dolgoletni strateg Arsenala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.