Šport > Nogomet
10 ogledov

Werder pregazil Dedičev Bochum

Tim Borowski je zadel le minuto zatem, ko je v igro vstopil Zlatko Dedič. © Reut Žurnal24 main
Werder iz Bremna je kar s 4:1 ugnal Bochum našega Zlatka Dediča (igral je od 75. minute) in le potrdil odlično formo. Bayern München je doma le s težavo z 2:1 odpravil Eintracht.

Werder Bremen je na gostovanju pri Bocumu zlahka prišel do nove zmage. Bremenčani so se veselili gladke zmage s 4:1. Na lestvici varovanci Thomasa Schaafa po novi zmagi le točko zaostajajo za vodilnim dvojcem - Bayerjem in Hamburgom. Priložnost za igro je dobil tudi Zlatko Dedič, ki je v moštvo Bochuma vstopil v 75. minuti. Njegova prisotnost pa ni bistveno vplivala na potek igre. Tim Borowski je vodstvo Bremna le minuto po njegovem vstopu v igro povišal na 3:1. Özil pa je v zadnji minuti zabil še zadnji žebelj v Bochumovo krsto. Največ zadetkov, po tri v vsaki mreži, so v 10. kolu videli gledalci na srečanju med Schalkejem in Hamburgom. Hamburg je ob polčasu vodil že z dvema goloma prednosti, a se je moral na koncu zadovoljiti le s točko. Če bi Hamburg ugnal Schalke bi se prebil na vrh lestvice, tako pa je "le" izenačen z Leverkusnom (oba imata 22 točk).

Nizozemca rešil Belgijec
Bavarski velikan Bayern je bil pred obiskom Eintrachta znova v resnih težavah. Po porazu v Ligi prvakov proti Bordeauxu (2:1) so Münchenčani nujno potrebovali zmago … Dolgo časa ni kazalo najbolje za Bayern München. Še več - po prvem polčasu brez golov so v 60. minuti povedli gostje prek Alexandra Meierja. Po porazu med tednom v Ligi prvakov proti Bordeauxu (1:2), ki je Bavarce nevarno ogrozil v upanju na uvrstitev v nadaljnje tekmovanje, bi nov poraz že pošteno razmajal že tako nestabilen stolček kontroverznega trenerja Louisa van Gaala. Najprej mu je na pomoč priskočil rojak Arjen Robben, ki je izenačil, za veliko zmago pa je v izdihljajih tekme zadel še njegov belgijski "sosed" Daniel van Buyten. Kljub zmagi Bayern ostaja slab sedmi.

Medtem je 1. FC Köln z Milivojem Novakovićem in Mišom Brečkom v prvi postavi gostoval v Mönchengladbachu (0:0). Kako velika je osvojena točka pri Borussiji bo pokazal šele čas, toda dejstvo je, da so se kozlički krčevito borili in jo na koncu tudi osvojili. Med drugim je z golove črte žogo izbijal tudi Brečko ... Novakovića je v 92. minuti trener Zvonimir Soldo tudi taktično zamenjal. Köln je zdaj trinajsti.

Aktualni prvak Wolfsburg je prišel le do remija brez zadetkov proti zadnjouvrščeni Herti. Volkovi za prvim mestom zaostajajo pet točk.

1. Bundesliga, lestvica:
1. Bayer 22 točk
2. Hamburg 22
3. Werder 21
4. Schalke 20
...
13. Köln 9
...
16. Borussia (M) 8
17. Bochum 8
18. Hertha 4

 

Nemška liga, 10. kolo:

Bayer Leverkusen : Borussia Dortmund 1:1 (0:1)
Friedrich (64); Barrios (8)

Bayern München : Eintracht Frankfurt 2:1 (0:0)
Robben (70), Van Buyten (89); Meier (60)

Hannover : Stuttgart 1:0 (1:0)
Konan (31)

Hoffenheim : Nürnberg 3:0 (2:0)
Eichner (34), Ibišević (38), Zuculini (64)

Mainz : Freiburg 3:0 (1:0)
Ivanschitz (24), Hoogland (50, 85)

Borussia Mönchengladbach : 1. FC Köln 0:0
Brečko je igral celo tekmo, Novaković (oba Köln) pa do 92. minute.

Hertha BSC : Wolfsburg 0:0
 
Bochum : Werder Bremen 1:4 (1:2)
Šestak (1); Hunt (9), Marin (32), Borowski (76), Özil (90)
Zlatko Dedič (Bochum) je igral od 75. minute.

Schalke : Hamburger SV 3:3 (0:2)
Kuranyi (50, 90), Schmitz (62); Berg (27, 80), Trochowski (45)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.