Šport > Nogomet
13 ogledov

Wes dogovorjen s Spursi, odhaja iz Interja

Alvarez Sneijder Inter EPA
Po medmrežju se je v torek razširila vest, da je angleški prvoligaš Tottenham uspel uskladiti osebne zahteve za prestop nizozemskega vezista Wesleyja Sneijderja iz Interja. Sneijder v mestu mode zaradi prerekanja okrog znižanja pogodbe ne igra že praktično celo sezono.

Kot je na Twitterju in kasneje za TalkSPORT povedal spoštovani italijanski novinar Tancredi Palmeri, se morata za prestop Wesleyja Sneijderja k Tottenhamu zdaj dogovoriti le še oba kluba. Inter naj bi za nizozemskega vezista zahteval okrog 12 milijonov evrov, prestop pa bodo izpeljali kmalu po odprtju zimskega prestopnega roka.

Sneijder je bil sicer dolga leta tarča Manchester Uniteda, ob prerekanju z Interjem v letošnji sezoni pa se je v bitko za njegov podpis vključil tudi ruski Anži. Palmeri je dodal, da si želi nekdanji vezist Ajaxa in Reala Madrida preizkusiti v Premier League.

Nizozemec je bil v izjemni sezoni 2009/10 eden ključnih nogometašev Interja, ki je pod vodstvom Joséja Mourinha osvojil trojno krono, njegovo reprezentanco pa je šele v finalu svetovnega prvenstva po podaljšku ustavila Španija.

V igri tudi "efekt Van der Vaart"

28-letni nogometaš v mestu mode ne igra že okrog tri mesece, deloma zaradi poškodbe, deloma pa zaradi prerekanja okrog nove pogodbe. Inter mu namreč v luči nižanja stroškov ponuja slabše pogoje, ki jih Sneijder noče sprejeti.

Tottenhamov trener André Villas-Boas je po odhodu Luke Modrića k Realu pred začetkom sezone neuspešno lovil rojaka Joãa Moutihnha (Porto), zato bi bil prihod Sneijderja na White Hart Lane toliko bolj logičen.

Tam je že igral tudi njegov rojak in dober prijatelj Rafael van der Vaart. Njegov nekdanji soigralec pri Ajaxu je Tottenham zaradi nezadovoljstva z minutažo zapustil pred začetkom letošnje sezone in okrepil svoj prejšnji klub Hamburg.

"Seveda bi (Sneijder, op. a.) rad igral v Angliji, to je najboljša ligan a svetu," je Van der Vaart dejal pred sezono. "Sva dobra prijatelja in skoraj vsak dan se slišiva. Ve, kaj ga čaka v Premier League."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.