Šport > Nogomet
44 ogledov

Wigan pripravil déjà vu: izpad Cityja!

edin džeko manchester city fa pokal
1/7
Reuters
Wigan Athletic, aktualni zmagovalec angleškega FA pokala, je v četrtfinalu šokiral Manchester City (2:1) in varovance Manuela Pellegrinija izločil iz tekmovanja. V polfinalu še Sheffield United, Hull City in Arsenal.

Največje presenečenje četrtfinalnih obračunov angleškega FA pokala je pripravil branilec naslova Wigan Athletic, ki je na stadionu Etihad premagal Manchester City (2:1) za preboj v polfinalnega tega prestižnega tekmovanja.

Nogometaši Wigana in Cityja so lani zaigrali v finalu FA pokala, z edinim golom na tekmi, ki ga je v prvi minuti sodnikovega podaljška dosegel Ben Watson, pa se je prvega naslova v zgodovini kluba veselil Wigan. Lanskoletni poraz je dva dni zatem s trenerskega stolčka odnesel Roberta Mancinija, meščani pa so se na ''maščevanje'' pripravljali pod vodstvom Manuela Pellegrinija.

Demichelis spet prepočasen

Nogometaši Wigana so bili od samega začetka obračuna trn v peti Pellegrinijevim fantom, čeprav so bili domači tisti, ki so se najprej približali zadetku, potem ko je Ivan Ramis po predložkju Jesusa Navasa žogo skoraj poslal v lastno mrežo. Ponovno se je blamiral Martín Demichelis, ki je na tekmi osmine finala Lige prvakov proti Barceloni prejel rdeči karton, tokrat pa je gostom pomagal do prvega zadetka, ko je v kazenskem prostoru Wigana storil prekršek nad Marcom-Antoniem Fortuno. Fortuna je bila na strani Wigana, saj je z bele točke za vodstvo zadel Jordi Gomez.

Trojna menjava Mancinija dovolj le za znižanje

Gostje so svojo prednost zadržali do konca prvega polčasa, takoj na začetku drugega pa je na 2:0 povišal James Perch, ki je žogo potisnil v mrežo po prodoru in podaji Calluma McManamana. Pellegrini je reagiral s trojno menjavo v 53. minuti in na igrišče poslal Milnerja, Džeka in Silvo. Nekaj minut kasneje je Džeko z glavo meril v vratnico Scotta Carsona, ki je bil že premagan, v 68. minuti pa je z nizkim strelom gostujočega vratarja ugnal Samir Nasri. Čeprav je City v preostanku tekme zaigral na vso moč, je Wigan ponovil lanskoletni dosežek in se bo v polfinalu udaril z Arsenalom.

Pokal FA, četrtfinale:

Arsenal : Everton 4:1 (1:1)
Özil (7), Arteta (68), Giroud (83, 85); Lukaku (32)

Sheffield United : Charlton Athletic 2:0 (0:0)
Flynn (66), Brayford (67)

Hull City : Sunderland 3:0 (0:0)
Davies (68), Meyler (72), Fryatt (77)
Koren (Hull City) je v igro vstopil v 67. minuti.

Manchester City : Wigan Athletic 1:2 (0:1)
Nasri (68); Gomez (27/11m), Perch (46)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.