Šport > Nogomet
14 ogledov

Rdeči vragi zapravili dobljeno tekmo

Jordi Gomez Everton Wigan Athletic pokal FA
1/20
Reuters
Nogometaši Wigan Athletica so na tekmi 6. kroga pokala FA na gostovanju šokirali Everton, ki so ga pred domačimi navijači izločili s tremi goli v zgolj štirih minutah (3:0). Cárlos Tévez je po nedavni aretaciji zabil hat-trick za napredovanje Cityja proti Barnsleyju (5:0). Spopad velikanov med Manchester Unitedom in Chelseajem se je končal z neodločenim izidom (2:2).

Londonski Chelsea je na četrtfinalni tekmi pokala FA izničil zaostanek dveh zadetkov in izsilil povratno tekmo z Manchester Unitedom. Rdeči vragi so na začetku obračuna povsem zasenčili modre, saj so z goloma Javierja Hernandeza in Waynea Rooneya povedli z 2:0.

V osmi minuti je rdeče vrage v vodstvo popeljal Chicharito, ki je zadel po podaji Michaela Carricka. Prednost je šest minut kasneje podvojil Wayne Rooney, ki je Petra Cecha premagal s prostega strela.

Povratek Chelseaja je v 58. minuti z zadetkom z roba kazenskega prostora otvoril Eden Hazard, deset minut kasneje pa je Davida de Deo premagal še Ramires. V zadnji minuti rednega dela je priložnost za zmago gostov zapravil Juan Mata, čigar strel je ukrotil domači vratar.

Wigan s tremi goli v štirih minutah šokiral Everton

Za prvovrstno presenečenje pred tekmama "velikih", po zmagi Manchester Cityja nad Barnsleyjem je njihov mestni tekmec United v nedeljo gostil Chelsea, je poskrbel mali klub iz predmestja Manchestra - Wigan Athletic.

Varovanci Roberta Martíneza so se prvič v 81-letni zgodovini kluba uvrstili v polfinale pokala FA, potem ko so na Goodison Parku uničili Everton in mu v štirih minutah prvega polčasa zabili neverjetne tri gole.

Med 30. in 34. minuto prvega dela so zadeli Maynor Figueroa, Callum McManaman in Jordi Gómez. Figueroa je zadel z glavo po podaji iz kota, nekdanji član Evertonove mladinske šole McManaman pa je že 90 sekund kasneje izkoristil napako kapetana Phila Nevilla.

Tévez "vozi kadar hoče" - po aretaciji hat-trick

Piko na i je postavil Gómez, bivši "šolarček" Barcelonine nogometne šole, ki je s fantastičnim strelom z 20 metrov že po 34 minutah dotolkel povsem šokirane modre. Wigan je tako prvo ime v polfinalu najstarejšega pokalnega tekmovanja. Polfinale bo 13. in 14. aprila gostil sloviti Wembley.

Na Wembleyju se je Wiganu pozno zvečer z izjemno predstavo proti drugoligašu Barnsleyju pridružil tudi City, za katerega je hat-trick zabil nedavno aretirani Cárlos Tévez. Argentinec, ki so ga policisti v okolici Manchestra zasačili brez veljavnega vozniškega dovoljenja, je v manj kot uri igre trikrat zatresel mrežo nasprotnikov.

Prvi gol je zabil po lepi podaji Yaye Touréja, po kateri je David Silva z volejem stresel vratnico, Argentinec pa je žogo potisnil v prazno prežo. Po novi lepi akciji se je Tévez pred vrati osvobodil branilcev in mirno zaključil za 3:0, potem ko je nekaj minut pred tem po njegovi podaji mrežo zatresel Aleksandar Kolarov.

Tévez je kmalu po začetku drugega polčasa izkoristil novo podajo s strani in z natančnim strelom na drugo vratnico zaključil hat-trick. "On vozi kadar hoče," so mu do takrat kar nekajkrat zapeli domači navijači, zaenkrat pa ni znano, če se je Argentinec domov odpravil z javnim prevozom. Končni rezultat je po novi podaji Téveza iz drugega poizkusa postavil Silva.

Pokal FA (FA Cup), četrtfinale:

Manchester United : Chelsea 2:2* (2:0)
Hernandez (8), Rooney (11); Hazard (59), Ramires (68)

Everton : Wigan Athletic 0:3 (0:3)
Figueroa (30), McManaman (32), Gómez (33)

Manchester City : Barnsley 5:0 (3:0)
Tévez (11, 31, 50), Kolarov (27), Silva (65)

Millwall : Blackburn Rovers 0:0*
* - tekmi bodo po pravilih tekmovanja ponovili na stadionu gostujoče ekipe

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.