Šport > Nogomet
61 ogledov

Wolfsburg kljuboval napovedi, remi v Parizu

(Wolfsburg - Real Madrid)
1/27
EPA
Wolfsburg je na domačem stadionu Volkswagen Arena šokiral veliki Real in si priigral odlično izhodišče pred povratno tekmo v Madridu (2:0). Tekma med PSG-jem in Manchester Cityjem se je končala z neodločenim izidom (2:2).

Wolfsburg, osmouvrščena ekipa nemškega prvenstva, je pred domačimi gledalci pripravila prvovrstno presenečenje in premagala velikega favorita Real Madrid (2:0).

V začetni postavil Wolfsburga je prvič po februarju zaigral vratar Diego Benaglio, po poškodbi rame pa je znova nared tudi branilec Naldo. V nemškem taboru sta manjkala Daniel Caligiuri in Sebastian Jung. Po poškodbi stopala se je vrnil na Bas Dost, prednost pred Maxom Krusejem pa je v konici napada dobil Andre Schürrle.

(Wolfsburg - Real Madrid) | Avtor: EPA EPA
Gostujoči trener Zinedine Zidane je po ligaški zmagi nad Barcelono opravil le eno zamenjavo; Danilo je zasedel mesto Danija Carvajala. V napadu trojček BBC v postavi Karim Benzema, Gareth Bale in Cristiano Ronaldo. Isco in James Rodriguez sta ostala na klopi.

Galaktiki so po pričakovanju nemudoma prevzeli pobudo in v drugi minuti tekme je domačo mrežo stresel Cristiano Ronaldo, vendar je bil zadetek razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Wolfsburg v prvih petih minutah ni pustil velikega pečata.

Real je dominiral v vseh elementih igre, domači pa so odgovorili s hitrim protinapadom v 12. minuti, ko je za natančno podajo poskrbel Julian Draxler, z glavo pa je naravnost v naročje Keylorja Navasa sprožil Bruno Henrique

Minuto kasneje je sledila nova priložnost za Real, do strela pa je prišel Benzema. S fantastično reakcijo se je izkazal Benaglia, ki se je ubranil z nogo, odbito žogo pa je iz težkega položaja zastreljal Bale.

(Wolfsburg - Real Madrid) | Avtor: EPA EPA
Tekmo je v 18. minuti na glavo obrnil Casemiro, ki je v kazenskem prostoru podrl Schürrla. Sodnik si je vzel trenutek za razmislek, nato pa na veselje domačih pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je v zadetek pretvoril Ricardo Rodriguez.

Real se je kljub prevladi znašel v zaostanku in Wolfsburg je začutil, da so njegove možnosti boljše, kot si je marsikdo upal pričakovati. Domači so uprizorili še en hiter protinapad, ki ni prinesel ničesar, v 25. minuti pa je sledil nov šok za Real!

Zamudil je Sergio Ramos, nizko žogo Henriqueja pa je mimo Navasa preusmeril Maximilian Arnold. Realovci niso imeli prave energije in neodločna igra na sredini je domačim omogočila več kreative.

(Wolfsburg - Real Madrid) | Avtor: EPA EPA
Po levi je preigraval Bale, ki je zamenjal položaj z Ronaldom, in poslal dober predložek v sredino, kjer je z glavo mimo gola meril Benzema. Francoski napadalec je v 40. minuti v bolečinah obsedel na igrišču, zamenjal ga je Jesé. Real je imel v 45. minuti na voljo prosti strel, ki ga je neuspešno izvedel Bale.

Ob polčasu trenerja nista opravila nobene menjave. V 49. minuti so domači blokirali poskus Marcela, mimo gola pa je streljal Ronaldo. Kraljevi klub je uvodoma vršil pritisk na domačega vratarja, kar pa, kot se je izkazalo v prvem polčasu, ni nujno recept za uspeh. Ronaldo je bil nato nenatančen še enkrat, saj mu je v zadnjem trenutku spodrsnilo.

Nemci so pobudo prepustili gostom, ki pa niso našli poti skozi obrambo Wolfsburga. Vratar Benaglio je zaradi očitnega zavlačevanja prejel rumeni karton. V 57. minuti je Bale natančno podal do Ronalda, ki je grdo zgrešil z glavo. Portugalec se je kaznoval z udarcem po stegenski mišici.

Posest žoge je bila občutno na strani Reala, a brez pravega učinka. Po prekršku nad Ronaldom je porumenel Gustavo, prvi zvezdnik Reala pa je poskusil z neposrednim strelom z ogromne razdalje, vendar je žoga pristala v živem zidu. Namesto Luke Modrića je v 64. minuti vstopil Isco.

(Wolfsburg - Real Madrid) | Avtor: EPA EPA
Ramos je s pravočasnim posredovanjem preprečil obračun ena na ena Navasa in Schürrla. Slednjemu se je v 69. minuti ponudila izjemna priložnost, da zabije zadnji žebelj v krsto Reala, vendar je žogo poslal čez gol. 

Po še eni uporabni podaji Isca je najlepšo priložnost Reala v drugem polčasu zapravil Ronaldo. Wolfsburg je v tem delu tekme poskušal izključno iz protinapada. Pritisk gostov se je stopnjeval, medtem ko so se domači samo še branili. Nemški prvoligaš si za predstavo v obrambi zasluži vse pohvale.

V 90. minuti je moral še enkrat posredovati Navas, Wolfsburg pa je do konca zadržal dva gola prednosti in naredil ogromen korak k prvi uvrstitvi v polfinale Lige prvakov!

Dvoboj bogatašev brez zmagovalca

(PSG - Manchester City) | Avtor: EPA EPA
Ob pričakovanju, da bodo madridski nogometaši upravičili vlogo favorita, je bila večina pozornosti na sredinih tekmah usmerjena v Pariz, kjer sta se srečala kluba, podprta z milijoni pokroviteljskega denarja in obremenjena z velikimi pričakovanji svojih lastnikov. Na koncu se je razpletlo z delitvijo točk, zadetki pa so bili bolj plod slabih obramb kot dobrih napadov.

Potem ko so domači po prodoru Blaisa Matuidija in posredovanju Eliaquima Mangalaja zahtevali enajstmetrovko, pa je niso dobili, je čez nekaj minut sodnik le pokazal na belo točko, ko je v kazenskem prostoru padel David Luiz. Toda veselja ni bilo, saj je Joe Hart ubranil enajstmetrovko domačemu zvezdniku Zlatanu Ibrahimoviću. Kazen je prišla v 38. minuti, ko je Kevin De Bruyne izkoristil protinapad in zadel z močnim strelom z desne strani. Toda po hudi napaki Fernandinha, ki se mu je žoga po podaji vratarja Harta na robu kazenskega prostora odbila od noge, je Ibrahimović le stegnil nogo in žogo preusmeril v mrežo.

V nadaljevanju so domači prišli do vodstva, ko je nespretnost obrambe gostov po akciji s kota izkoristil osamljeni Adrien Rabiot in še drugič matiral Harta. Toda tudi domači v obrambi niso blesteli, darilo pa so tekmecem pripravili v 72. minuti: Fernandinho je bil strelec za izenačenje, toda veliko zaslug sta imela tudi Serge Aurier in Thiago Silva, od katerih se je žoga odbijala in odbila v mrežo.

Liga prvakov, četrtfinale, prvi tekmi:

Wolfsburg - Real Madrid 2:0 (2:0)
Rodriguez 18, Arnold 25

Paris Saint-Germain - Manchester City 2:2 (1:1)
Ibrahimović 41., Rabiot 59.; De Bruyne 38., Fernandinho 72.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.