Šport > Nogomet
16 ogledov

Wolfsburg popustil pod pritiskom Cityja

kevin de bruyne EPA
Belgijski nogometni čudežni deček Kevin De Bruyne bo v novi sezoni igral v elitnem angleškem prvenstvu Premier League.

Saga s prestopom Belgijca se je glede na izjave predstavnikov Wolfsburga končala, na Otok pa se bo preselil za odškodnino 74 milijonov evrov, transfer bo skupaj z vsemi bonusi vreden 80 milijonov evrov za nov rekord bundeslige.

Športni direktor Wolfsburga Klaus Allofs je vse dvome o prestopu belgijskega reprezentanta razblinil pred petkovim dvobojem nemške bundeslige s Schalkejem (3:0). Seveda ostaja še nekaj nejasnosti o realizaciji dogovorjenega, nogometaša pa še čaka zdravniški pregled, preden bo lahko postavil svoj podpis pod dogovor o njegovih osebnih pogojih.

A ne glede na vse, dejstvo ostaja, da sta se Manchester City in Wolfsburg dogovorila o prestopu De Bruyna, ki se bo tako lahko že kmalu pridružil ekipi italijanskega stratega Cityja Manuela Pellegrinija.

"Vse podrobnosti o dogovorjenem transferju bomo dodelali še nocoj ali jutri. De Bruyne je pripravljen za odhod k Manchester City," je Allofs v petek zvečer potešil novinarsko radovednost.

Zanimivo je, da je bilo že vse od srede na letališču Braunschweig v pripravljenosti zasebno letalo, ki je Belgijca skupaj z agentom Patrickom De Kosterjem danes že odpeljalo v Manchester na obvezni zdravniški pregled pred podpisom pogodbe. Belgijcu bodo ponudili v podpis petletno pogodbo, ki mu bo na sezono nanesla neverjetnih 14 milijonov funtov oziroma 19,267 milijona evrov.

Ofenzivni napadalec De Bruyne je za Wolfsburg v minuli sezoni vsega skupaj odigral 51 tekem, na katerih je zabil 16 golov in zbral 29 podaj. Nemški klub se je dogovoril tudi o prestopu Hrvata Ivana Perišića, ki odhaja k italijanskemu prvoligašu Interju.

Štiriindvajsetletni De Bruyne je leta 2012 formalno že igral v elitnem angleškem prvenstvu, a se v premier league ni naigral, saj so ga njegovi takratni delodajalci Chelsea že takoj posodili Genku in nato še Werderju iz Bremna, januarja pa je za odškodnino 24,7 milijona evrov pristal pri Wolfsburgu, kjer so odkrili njegove kakovosti na igrišču. Zaradi svojih predstav je bil izbran tudi za najboljšega nogometaša bundeslige v sezoni 2014/15. Pogodbo z Wolfsburgom je imel podpisano do junija 2019.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.