Šport > Nogomet
20 ogledov

"Wolverine" Klopp kaznovan z eno tekmo

Klopp Napoli Borussia Dortmund Liga prvakov sodnik Reševalni pas/Twitter
Evropska nogometna zveza (Uefa) je potrdila, da bo trener Dortmunda Jürgen Klopp suspendiran za naslednjo evropsko tekmo proti Marseillu.

Jürgna Kloppa je kazen doletela po jeznem (milo rečeno) protestiranju pri četrtem sodniku na prvi tekmi nove sezone Lige prvakov proti Napoliju, kjer je njegova Borussia Dortmund tekmo ob trenerjevi izključitvi končala tudi brez vratarja Romana Weidenfellerja in izgubila z 1:2.

Klopp se je po incidentu sicer opravičil in priznal, da se je "obnašal kot klovn", v bran pa mu je neuspešno stopil tudi športni direktor kluba Michael Zorc.

Lahko mu jo podaljšajo

"Menim, da to ne bo imelo nekih velikih posledic. Nikogar ni užalil. Priznal je, da je pretiraval in da to ni bilo prav. Za nas je ta primer končan in odkljukan," je po povratku iz Neaplja povedal Zorc, ki pa očitno ni prepričal Evropske nogometne zveze (Uefa).

Slednja je potrdila, da je kaznovan za tekmo z Marseillom, po disciplinskem zaslišanju 2. oktobra pa bi ga lahko doletela še hujša kazen. "Odločitev o morebitnem podaljšanju kazni bo sprejeta s strani disciplinskega komiteja 2. oktobra," so sporočili z Uefe. 

"Nehajte ga imeti radi"

Nemški mediji so Kloppa po nenadzorovanem izbruhu ostro kritizirali. Pri Die Tageszeitungu so zapisali, da je Klopp "postal problem, še posebej zato, ker se po njem zgleduje toliko ljudi". Bralce so celo pozvali, naj "tega moža nehajo imeti radi". Številni so njegov izraz na obrazu primerjali celo z Wolverinom, junakom v filmih X-Men, ki ga igra Avstralec Hugh Jackman.

To je bil sicer prvi primer Kloppove "eksplozije" na kakšni evropski tekmi, si je pa zato nabral že za 48.000 evrov kazni s strani Nemške nogometne zveze (DFB) za celo vrsto prestopkov v zadnjih letih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.