Šport > Nogomet
14 ogledov

Xabi ni Xavi! Fifa nagrado napačnemu?!

Zlato žogo ima Lionel Messi, a če je Fifa res nekaj glasov za Xavija prištela Xa Žurnal24 main
Je Fifa naredila več napak pri obdelavi glasov za nogometaša leta in nagrado zato pomotoma dodelila Lionelu Messiju? Nekaj glasov naj ne bi upoštevali, več Xavijevih pa naj bi pripisali Xabiju!
A Lionel Messi je na sredini pokalni tekmi pokazal, da je najboljši. Dal je tri gole, pred tem pa paradiral z zlato žogo. Poglejte v galeriji.

Potem ko je izbor Argentinca Lionela Messija za Fifinega najboljšega nogometaša sveta dvignil veliko prahu – v glasovanju je Messi premagal španska reprezentanta in soigralca pri Barceloni, Andresa Iniesto in Xavija –, so se že odzvali tudi glasovalci. Več jih je opozorilo, da niso glasovali tako, kot je zapisano na Fifinem spletnem seznamu.

"Glasoval sem za Xavija, Iniesto in Forlana, pa Fifa mojega glasu sploh ni upoštevala. Ne vem, kaj se je zgodilo oziroma zakaj je moje glasovanje izpadlo," je prek spletnega omrežja Twitter ogorčeno javil selektor argentinske nogometne reprezentance Sergio Batista.

Kapetan Gvatemale Gustavo Cabrero pa je dejal: "Na Fifinem seznamu piše, da sem glas za tretje mesto namenil Xabiju Alonsu, v resnici pa sem glasoval za Xavija." Prav takšno napako Fife je javno obelodanil tudi kapetan kolumbijske reprezentance Mario Yepes: "Glasoval sem za Xavija in ne za Xabija Alonsa, kot so zapisali na seznamu Fife."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.