Šport > Nogomet
25 ogledov

Xavi: "Bili smo superiorni"

Iniesta Maxwell Alves Afellay Busquets Puyol Žurnal24 main
Pep Guardiola je točko na Bernabeu označil za odličen razultat, Jose Mourinho je razlog za zgolj remi Reala našel v izključitvi Albiola. A to je povedal le gostujočim novinarjem! In Xavi? "Bili smo superiorni."

Sobotni El Clásico se je končal z remijem 1:1. Oba gola sta padla z enajstih metrov, strelca pa najboljša strelca Primere Lionel Messi in Cristiano Ronaldo. In kako je tekmo videl trener madridskega Reala? Madridski novinarji odgovora niso dobili, saj se jim je karizmatični Portugalec maščeval, potem ko dan pred tekmo niso želeli govoriti z njegovim pomočnikom. "Ste direktor Asa (op. a.: španski športni časnik)? Če niste, ne bom odgovoril. Po vaši filozofiji: če ne želite govoriti z mojim pomočnikom, bom torej tudi jaz govoril le z vašim direktorjem," je na novinarski konferenci po tekmi zabrusil Mourinho. V petek je namreč kakšnih 30 lokalnih novinarjev protestno zapustilo konferenco pred tekmo, ko se je Mourinho odločil, da bo raje molčal, da ne bi povzročal dodatne napetosti, in je besedo predal Aitorju Karanki, a novinarji so takrat želeli Josejeve izjave.

Ste direktor Asa? Če niste, ne bom odgovoril.
Jose Mourinho

Nazaj na novinarsko konfrenco po tekmi. Na drugo vprašanje je sledil podoben odgovor: "Ne morem odgovoriti. Če niste imeli spoštovanja, da bi govorili z nekom, ki si zasluži spoštovanje, z osebo, ki je s tem klubom osvojila tri evropske lovorike, z nekom, ki ima vsa pooblastila, da me zastopa na novinarski konferenci, tudi jaz ne bom govoril z vami." Mourinhova zamera pa velja le do madridskih novinarjev, saj je v nadaljevanju na vprašanja katalonskih in tujih vendarle odgovarjal. Le kako bo v sredo, ko sledi drugi od štirih El Clásicov to pomlad.

"Tekma je bila zelo uravnotežena, dokler smo igrali 11 proti 11," je gostujočim novinarjem povedal Mourinho, češ da je bil ključ, da niso zmagali, izključitev Raula Albiola. "Barcelona je najboljša ekipa na svetu, ko je treba stopiti na žogo. Z 11 proti 10 so lahko delali, kar so želeli." Ker sta si ekipi razdelili po točko, vodstvo Barcelone ostaja visokih osem točk in gotovo so bili lahko bolj zadovoljni v katalonskem taboru. "Ko prideš na Bernabeu, je remi zelo dober rezultat. Morda bi pri vodstvu z 1:0 še naprej morali bolj napadati Realov gol. Še naprej bomo igrali na enak način, da bi tako postali prvaki," je strnil trener gostov Pep Guardiola. Direktor Reala Jorge Valdano je po tekmi posredno poraz v bitki za prvaka že priznal: "Potrebovali smo zmago, da bi ohranili realne možnosti, ta rezultat pa nas še oddaljuje od naslova prvaka. A dokler bodo vsaj male možnosti, se Real ne bo predal."

 

"Bili smo superiorni"
"Madrid ne bo postal močnejši," je po prvem El Clásicu prepričan Xavi. "Bili smo superiorni, verjeli smo vase in gremo pozitivni s te tekme, pa čeprav nismo vzeli treh točk. Nadzorovali smo potek tekme, bili smo potrpežljivi, dobro smo se branili. Na koncu smo jim podarili točko." Na drugi strani se v taboru Reala hrabrijo, češ da so se rešili z igralcem manj. "Najbolj pomembno je, da smo izgubljali, a smo z 10 igralci pokazali karakter," je dejal Alvaro Arbeloa. "Če bomo tak karakter pokazali tudi na naslednjih tekmah, bomo imeli možnost za zmago," pa je dodal Ricardo Carvalho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.