Šport > Nogomet
7 ogledov

Xavi: "Komu zlata žoga? Vseeno!"

Xavi Žurnal24 main
Letošnji izbor za zlato žogo bo najbolj tesen v novejši zgodovini. Zanjo se bodo spopadli trije mojstri nogometa - Lionel Messi, Andrés Iniesta in Xavi Hernández, ki pravi: "To je nagrada za Barcelono!"
Vseeno mi je, kdo jo bo dobil, če vam povem po resnici. To je nagrada svetovnega kova, ki ji ni para. Sem zelo zadovoljen, toda to je nagrada za celo ekipo. To je zlata žoga za Barço.
Xavi Hernández

Pravično ali ne, na zaključnem spisku izbora za zlato žogo so po izboru revije France Football ostali trije nogometaši, vsi produkti Barcelonine mladinske šole – Xavi Hernández, Andrés Iniesta in Lionel Messi. "Najboljšega" je praktično nemogoče izbrati, saj bi si poleg njih nagrado zaslužilo vsaj še nekaj nogometašev, kar je v intervjuju za El Periódico de Catalunya poudaril tudi Xavi:

"To je bila zmaga Barcelone, filozofije Barçe. Vseeno mi je, kdo jo bo dobil (zlato žogo, op. p.), če vam povem po resnici. To je nagrada svetovnega kova, ki ji ni para. Sem zelo zadovoljen, toda to je nagrada za celo ekipo. To je zlata žoga za Barço," je povedal.

Je še veliko ostalih, ki bi si zaslužili nagrado. Si je ne zasluži Casillas? Ali Forlán, Busquets, Piqué ali Puyol? In Sneijder, ki je z Interjem osvojil 'trojčka'? Počutim se slabo.
Xavi Hernández

Pred podelitvijo, ki bo 10. januarja v Zürichu, je Xavi izpostavil še ostale nogometaše, ki niso imeli takšne sreče: "Je še veliko ostalih, ki bi si zaslužili nagrado. Si je ne zasluži Casillas? Ali Forlán, Busquets, Piqué ali Puyol? In Sneijder, ki je z Interjem osvojil 'trojčka'? Počutim se slabo. Toda po drugi strani je to pravično do Barçe. Za njeno filozofijo, za njeno lepo igro. Za njeno napadalno igro, igro na zmago na vseh tekmah," je povedal Xavi.

"Na tekmah gremo na zmago, brez špekulacij, brez slabih namenov. Nogomet je bil pravičen z Barço. Barça je nogometu dala mnogo dobrega s svojim načinom igre, s svojim obnašanjem na igrišču. Ne govorim o tem, da drugi načini igre niso dobri, toda zmaga Barçe ali ekipe, kot je Barça, je zelo dobra za nogomet," je še zaključil Xavi. Pred podelitvijo pa je jasno le eno: poraženca na letošnji gala prireditvi preprosto ne bo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.