Šport > Nogomet
70 ogledov

Xavi med legende z naslovom

(Barcelona - Deportivo) Xavi transparent
1/6
EPA
Katalonci so se od šampionske sezone poslovili z domačim remijem proti Deportivu (2:2) - Xavi je odigral zadnjo tekmo in ob ovacijah igrišče zapustil v 85. minuti.

Camp Nou je zadnjo ligaško tekmo sezone pričakal z grenko-sladkimi občutki. Sladkimi zaradi proslave že petega državnega naslova Barcelone v zadnjih sedmih letih, še kako grenkimi pa zaradi tega, ker je bilo 38. kolo sezone 2014/15 zadnje za mitskega člana kluba Xavija Hernándeza.

Trener Luis Enrique je svojega nekdanjega soigralca postavil v prvo postavo, kjer sta se kljub bližajočima se finaloma španskega pokala in Lige prvakov znašla tudi zvezdnika Lionel Messi in Neymar, medtem ko Luisa Suáreza po poškodbi stegenske mišice v Münchnu znova ni bilo niti na klopi.

Priložnost so proti Deportivu La Coruñi, ki se je boril za golo preživetje in je tekmo začel tik nad mesti za izpad, sicer dočakali številni rezervisti - Jordi Masip v vratih, Marc Bartra v obrambi, Rafinha in Sergi Roberto v zvezni vrsti ter Pedro Rodríguez v napadu. Najpomembnejša novica je bila debi Thomasa Vermaelna, ki si je po več kot polletnih težavah s poškodbo opomogel ravno za zadnjo tekmo La Lige.

Toda vse je bilo v znamenju Xavija, ki je ob galicijskem špalirju na zelenico Camp Noua v posebej za to priložnost izdelanih dresih pripeljal svojih deset sobotnih soigralcev, navijači pa so na največji tribuni razprli ogromen transparent z njegovo podobo, tribuno za golom pa je krasil napis "campions" - prvaki. V sončnem vremenu se je tekma začela v umirjenem vzdušju, aplavz sta Xavi in tudi Vermaelen dobila za vsak stik z žogo.

Več na Goal.com/si/.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.