Šport > Nogomet
25 ogledov

Xavi proti Milanu opravil test za trenerja

Xavi Ambrosini Abate Boateng Krkić Barcelona AC Milan Liga prvakov osmina finala EPA
Xavi Hernández se je v postavo Barcelone po nekaj dneh premora zaradi poškodbe vrnil v velikem slogu in sodeloval pri zgodovinski zmagi nad AC Milanom. Izkušeni vezist naj bi dneve odsotnosti še kako dobro izkoristil, saj je po poročanju nekaterih španskih medijev aktivno sodeloval s trenersko ekipo pri pripravi na tekmo. Je to bodoči trener Barçe?

"Xavi nam je vsem pomagal razumeti, kaj moramo narediti," je po tekmi z AC Milanom pred novinarji dejal branilec Barcelone Daniel Alves. Navidez nedolžna izjava, toda nekateri mediji, med drugim španski portal Elconfidencial.com, poročajo, da je Xavi Hernández pred in med povratno tekmo osmine finala Lige prvakov v bistvu opravljal vlogo trenerja.

"Xavi bo nekoč trener Barçe," je pred dvema letoma v intervjuju za italijansko La Repubblico dejal bivši predsednik kluba Joan Laporta, ki je govoril o tem, da bo Josep Guardiola predsednik, njegov nekdanji soigralec Xavi pa trener.

Xavi naj bi proti Milanu "položil prvi test" za navidezno licenco bodočega trenerja Blaugrane, saj je več kot očitno aktivno sodeloval pri pripravi načrta za zgodovinski preobrat, ki ga je tudi jasno zahteval od soigralcev pred tekmo, ko je dejal: "Ta generacija potrebuje en zgodovinski preobrat." In dosegla ga je.

Pregledal situacijo in našel rešitve

"Kapetana so ob odsotnosti Tita Vilanove izbrali za pregled situacije. To, da je stopil v ospredje, je bilo odločilno pri tem, da se je Barcelona vrnila po porazih na San Siru in proti Real Madridu. Xavi je vedno govoril, da je 'nor za nogometom', večkrat pa je dejal, da bi nekega dne rad treniral," pišejo pri El Confidencialu.

"Xaviju je uspelo dešifrirati težave, najti rešitve in prepričati soigralce, kje morajo začeti pot proti povratku. Vse pod sloganom, ki ga je podpisal Guardiola: 'Ta generacija potrebuje preobrat.'"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.