Šport > Nogomet
16 ogledov

Xavi: "Realovci ne smejo več grešiti"

Xavi Barcelona Granada Liga BBVA Španija liga prvenstvo EPA
Vezist Barcelone Xavi Hernández je v intervjuju za časnik Sport priznal, da je občutek biti osem točk pred velikim rivalom Real Madridom lep, in da Madridčani ob takšnem zaostanku ne smejo več grešiti. El Clásico (7. oktober) je že pred vrati ...

"Osem točk ni nobena zgodbica. Je prednost, ki mi je všeč. Zdaj nas čaka težko gostovanje pri Sevilli, ki je zelo močna. Toda gre za veliko prednost. Real ne sme več grešiti," je v intervjuju razlagal Xavi Hernández, strelec odločilnega gola na zadnji ligaški tekmi proti Granadi, ki je Barcelono pred nedeljsko tekmo Real Madrida oddaljil že na enajst točk.

"Všeč nam je, ko se vidimo osem točk spredaj, in ko Madrid greši. Lani so nam pobegnili za deset in zdelo se je, da smo ligo že izgubili. Zgodaj je še, ampak moramo izkoristiti to prednost. Škoda, ker ni že 30. kolo," je še nadaljeval izkušeni vezist. Po besedah predsednika kluba Sandra Rosella sicer že potekajo pogovori, da bi Xaviju podaljšali pogodbo do upokojitve.

"Upam, da se bom lahko upokojil pri Barçi. Hvaležen sem besedam predsednika. Tu sem zelo srečen, klub pa je zelo zadovoljen z mano. Seveda bi rad še naprej slavil z Barço, želim še naprej uživati v nogometu," dodaja vezist iz Terrase.

Vilanova ti vse pove v obraz

Xavi se je v pogovoru za katalonski športni dnevnik dotaknil še novega glavnega trenerja Tita Vilanove, ki je v prvenstvu nanizal pet zaporednih zmag, s tremi točkami pa začel tudi svojo premierno pot v Ligi prvakov.

"Tito ne govori neumnosti. Je zelo nogometen 'tip', ima močno osebnost. Vedel sem, da jo ima, ampak s Pepom (Guardiolo) je ostala zakrita. Tito je prav tako vodja. Kot pomočnik ni veliko govoril, bil je bolj umirjen. Zdaj ti vse pove v obraz," je še zaključil Xavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.