Šport > Nogomet
15 ogledov

Xavi: Realovci ne znajo izgubiti

el clasico real barcelona xavi Reuters
V Španiji bodo ta vikend odigrali tekme 20. kola Primere Division. Real bo doma pričakal zadnjeuvrščeno Zaragozo in zmaga ne bi smela biti vprašljiva, Barcelona pa odhaja na gostovanje k Villarealu.

Na Pirenejskem polotoku še vedno razpravljajo o četrtfinalu kraljevega pokala oziroma o povratni tekmi Reala in Barcelone na Nou Campu. Spomnimo, da se je srečanja končalo brez zmagovalca (2:2), po zaslugi prednosti iz prve tekme in zmage v Madridu z 2:1 pa so v polfinale napredovali Katalonci. Pri Realu so tudi tokrat za poraz med drugim okrivili tudi sodnike, ker so po njihovem mnenju v treh oziroma štirih kočljivih situacijah presodili v korist Barcelone. "Oni enostavno ne znajo izgubiti," se je na obtožbe iz prestolnice obregnil Xavi in dodal: "Tudi mi se lahko jezimo. Diarra bi moral biti izključen, a ni bil, ker mu je sodnik prizanesel. Sicer pa so nekateri igralci Reala k tekmi pristopili kot, da gre za živalski obračun, ne pa nogometno tekmo."

Izpad iz pokala bodo pri Realu poskušali pozabiti z zmago proti zadnjeuvrščeni Zaragozi. Vse razen zmage galaktikov, s katero bi vsaj za nekaj časa Barci pobegnili že za osem točk, bi bilo veliko presenečenje. Barcelono čaka nekoliko težja naloga, saj bodo gostovali pri Villarealu, ki letos sicer ne igra najbolje (17. mesto), a so pred domačimi gledalci letos izgubili le enkrat. Pepu Guardioli pa sive lase povzročajo tudi številne poškodbe. V Villarealu ne bo mogel računati na Andresa Iniesto, Alexisa Sancheza, Davida Villo, Ibrahima Affellaya, Fontasa in tudi na Keitaja, ki z Malijem nastopa na afriškem pokalu.

Špansko prvenstvo, 20. kolo:

Ob 18.00:
Espanyol – Mallorca
Rayo Vallecano – Athletic Bilbao

Ob 20.00:
Real Madrid – Zaragoza

Ob 22.00:
Villarreal – Barcelona

Nedelja, ob 12.00:
Betis – Granada

Ob 16.00:
Real Sociedad - Sporting Gijon
Levante – Getafe

Ob 18.00:
Racing Santander – Valencia

Ob 21.30:
Malaga – Sevilla

Ponedeljek, ob 21.00:
Osasuna – Atletico Madrid

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.