Šport > Nogomet
18 ogledov

Xavi za špansko zmago

Žurnal24 main
Španska nogometna reprezentanca je v sredo zvečer z golom Xavija Hernandeza minimalno premagala ZDA. Argentinci so ugnali Mehiko s 4:1, Francozi že v torek Kolumbijo z 1:0.

Španska nogometna reprezentanca je v zadnji prijateljski tekmi pred odhodom na evropsko prvenstvo, ki bo od 7. do 29. junija v Avstriji in Švici, v sredo zvečer v Santanderju premagala ZDA z 1:0 (0:0). Strelec edinega gola je bil Xavi Hernandez v 78. minuti. V San Diegu je Argentina ugnala Mehiko s 4:1 (3:0). Za Argentince so zadetke dosegli Burdiso (11.), Messi (17.), Rodriguez (29.) in Aguera (72.), strelec edinega mehiškega gola pa je bil Zinha (62.).

Francoska nogometna reprezentanca je v torek  v Parizu na zadnji pripravljalni tekmi pred bližnjim evropskim prvenstvom v Avstriji in Švici tesno z 1:0 (1:0) premagala Kolumbijo. Strelec edinega zadetka za Francoze je bil Franck Ribery v 24. minuti z enajstih metrov. Ribery je izkoristil najstrožjo kazen, potem ko so gostje na stadionu St. Dennis nepravilno ustavili Thierryja Henryja, ki je nastopil na svoji jubilejni stoti tekmi za izbrano vrsto. Francozi sicer niso navdušili domačih privržencev, saj so bili v napadu zelo neučinkoviti in pred vrati Agustina Julia zapravili veliko priložnosti za izdatnejšo zmago. Francija bo prvo tekmo na EP igrala 9. junija z Romunijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.