Šport > Nogomet
13 ogledov

Xavi: "Želim si zabiti kakšen hat-trick"

Xavi Hernandez Barcelona Real Madrid El Clasico Liga BBVA Španija liga prvenstvo EPA
Pred nedeljskim "El Clásicom", kjer se bosta na Camp Nouu prvič v letošnji sezoni na ligaški tekmi pomerila Barcelona in Real Madrid, je na novinarski konferenci spregovoril katalonski vezist Xavi Hernández. Xavi je razkril, da je eden njegovih neizpolnjenih ciljev v karieri zabiti hat-trick.

"Gre za tri izjemno pomembne točke, ampak prvenstvo se ne odloča na Clásicu," je zbranim novinarjem v Barceloni zatrdil Xavi Hernández. Vezist španske reprezentance je eden izmed igralcev, ki so odigrali največ medsebojnih obračnov Barcelone in Real Madrida, tokratni na Camp Nouu pa bo poseben tudi zaradi koreografije.

Katalonski klub v času velike španske krize in vse večjih pozivov k neodvisnosti pripravlja koreografijo v barvi katalonske zastave. Ta "provokacija" je zbodla madridske medije, ki razpravljajo o tem, če so tovrstna politična sporočila primerna za športna tekmovanja. Xavi je na novinarski konferenci sicer dejal, da se želijo igralci oddaljiti od političnih tem, a barve Katalonije vseeno podpira.

"Zdi se mi zelo dobro. Logično, normalno. To ne bo prvič. Barcelona predstavlja Katalonijo in to ni neka novost. Naj se ljudje izražajo. Živimo v demokratični državi. Smo Barcelona, predstavljamo Katalonijo in stojimo za tem, kar si želijo Katalonci," je povedal vezist iz Terrase, ki leži nekaj kilometrov stran od središča Barcelone.

Enajst točk prednosti velika moralna injekcija

Blaugrana lahko v nedeljo z morebitno zmago večnim rivalom pobegne že na neverjetnih enajst točk prednosti, Xavi pa pravi, da tudi takšen plus še ne bi bil odločilen v bitki za naslov, ki jim ga je Real v lanskoletni sezoni vzel po treh zaporednih slavjih pod vodstvom Josepa Guardiole.

"Prehitro je še za zaključke, ampak ja, enajst točk bi bilo že res veliko. To je velika priložnost in naš cilj je povečati to prednost. To bi bila velika moralna in samozavestna injekcija , da bi premagali večnega rivala. Liga kljub vsemu še ne bi bila odločena. Do konca se lahko zgodi še veliko," je nadaljeval Xavi.

Barcelona Real Madrid Senyera zastava El Clasico Camp Nou koreografija | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
"Madrid je že večkrat spremenil način igre. Enkrat igrajo s tremi vezisti, drugič z enim za napadalcem. Po dveh ali treh minutah bomo vedeli, kako igrajo. Mi se ne spreminjamo, gremo v napad, uživati in poskušati zmagati. Naša filozofija je nedotakljiva. Vedli se bomo tako, kot vedno," je še dodal.

Želi si zabiti še kakšen hat-trick

Po mnenju Xavija je možnost, da bi poškodovani Gerard Piqué nastopil na nedeljski tekmi 50-odstotna, dokončno odločitev pa bodo njegovi soigralci izvedeli dan pred tekmo. Grozljivo poškodbo Carlesa Puyola je označil za "veliko škodo", njegovo odsotnost pa bodo skušali nadomestiti s čim boljšim držanjem žoge, je še pristavil.

"Katerih Clásicov se najbolj spomnim? Zmage, vedno zmage. Denimo 2:6 ali 5:0," je na zgodovinsko vprašanje še odvrnil Xavi, o svojih neizpolnjenih ciljih pa šaljivo pripomnil: "Kakšen hat-trick, recimo. (smeh) Temu se nočem odpovedati. Zadovoljen sem s svojo kariero in presrečen, da sem tukaj že toliko let, v tako uspešnem klubu. Ko gledaš nazaj vidiš velike trenutke, kakšne tudi manj velike, ampak na teh sem se učil. Sem v svojem klubu, v najboljšem klubu na svetu, in tu se želim upokojiti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.