Šport > Nogomet
21 ogledov

Xaviju laska primerjava z Zidanom

Xavi in Villa sproščena na zadnjem treningu pred tekmo s Češko. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Xavi bo v petek proti Češki odigral stoto tekmo za Španijo. Soigralec Javi Martinez mu je predtem laskal s primerjavo z Zinedinom Zidanom. "Da se me primerja z Zidanom, so zelo močne besede."

Zvezdnik Barcelone Xavi Hernandez bo na petkovi kvalifikacijski tekmi Španije s Češko odigral svojo 100. tekmo za izbrano vrsto. 31-letnik se bo tako na vsega dva nastopa približal legendarnemu Raulu. "V reprezentanci sem preživel nekaj fantastičnih let in igral s številnimi odličnimi nogometaši. Upam, da bom lahko za Španijo igral še dolgo časa." Da gre za izjemnega nogometaša, vemo vsi, njegov soigralec Javi Martinez pa ga je sredi tedna primerjal kar z enim najboljših igralcev vseh časov, s francosko legendo Zinedinom Zidanom. "Da se me primerja z Zidanom, so zelo močne besede. Laska mi, da me soigralec primerja z njim."

Da se me primerja z Zidanom, so zelo močne besede. Laska mi, da me soigralec primerja z njim.
Xavi

Kapetan Barcelone je med najbolj zaslužnimi za zadnje zmage Barcelone in Španije. Krasi ga kreativnost in dominacija z žogo na sredini igrišča. Zidane, ki se je od aktivnega nogometa poslovil leta 2006, je bil nekoliko bolj ofenzivno nastrojen vezist, ki je navduševal s spektakularnimi zadetki. Tudi vratar Španije Iker Casillas, ki s Xavijem igra že od mladinskih let, ga še kako ceni in pravi, da bo šel v zgodovino kot najboljši Španec na tem igralnem mestu: "Vsi smo navdušeni, kako vodi žogo. Je šolski primer, kako se igra nogomet v vezni vrsti. Vsi ga zelo cenimo." Casillasa, ki bo v petek za Španijo odigral že 118. tekmo (le Andoni Zubizarreta ima več nastopov – 126), je pripravljen ta petek kapetanski trak odstopiti Xaviju: "V ekipi velja hierarhija in ta ni odvisna od mene. Zaradi mene mu lahko dam kapetanski trak. V Barceloni se je dokazal kot odličen kapetan."

Španci imajo v prvi kvalifikacijski skupini po treh zmagah popoln izkupiček devetih točk. Tokratni tekmeci jim sledijo s šestimi točkami, Škoti in Litovci pa imajo po štiri. Trener Furie Vicente del Bosque verjame v zmago, pa četudi prvi napadalec njegove vrste Fernando Torres ni v strelski formi. "Zaupam v prav vse igralce. Torres je pozimi menjal klub in potrebuje čas, da se privadi." Torres naj bi tako vendarle začel v prvi enajsterici ob boku Davida Ville. Slednji je v zgolj 71 nastopih za reprezentanco zabil že 44 golov (prav toliko kot Raul, ki je nazadnje igral za Španijo leta 2006).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.