Šport > Nogomet
50 ogledov

Xhaka priznal: proti Albaniji nalašč zgrešil

Slovenija Švica Xhaka veselje zadetek Boštjan Tacol
Švicarski vezist albanskih korenin Granit Xhaka, strelec enega izmed dveh golov proti Sloveniji v Stožicah, je po torkovi tekmi svoje reprezentance proti Albaniji na Facebooku poskrbel za pravi vihar, saj je zapisal, da se "počuti kot Albanec", (ne)namenoma pa naj bi zapravil tudi priložnost za gol.

Švica bo sodeč po prvih tekmah v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2014 brez večjih težav osvojila prvo mesto v skupini 5, kjer Slovenija za njo zaostaja že velikih šest točk.

Švicarjem pa bi se, kot kaže, lahko zalomilo vsaj na tekmah proti Albaniji, saj je vezist Granit Xhaka po torkovi tekmi proti "orlom" priznal, da je namenoma zapravil priložnost za gol.

"Spoštovanje navijačem Albanije, to je bila tekma, kjer sem občutil veliko čustev. Nisem vedel kaj storiti in kako se obnašati," se glasi neuraden prevod njegovega (prav tako neuradnega) zapisa na Facebooku, kjer je skušal obrazložiti zapravljeno priložnost v drugem polčasu, ko je dobil žogo pred vratarjem nasprotne ekipe in mu jo preprosto predal. Švica je takrat že vodila s končnim rezultatom (2:0).

Na koncu še žvižgi

"Mogoče sem za vas izdajalec, ampak počutim se kot Albanec," je še dodal Xhaka. Novi član Borussie Mönchengladbach, ki se je v 1. Bundesligo pred začetkom letošnje sezone preselil iz Basla, je po rodu s Kosova, od koder je njegova družina prebegnila po začetku jugoslovanske vojne vihre.

Xhaka je sicer proslavljal po vodilnem golu Xherdana Shaqirija v 22. minuti, albanski navijači pa so ga po odhodu z igrišča v sodnikovem podaljšku drugega polčasa ... izžvižgali. Kaj si o njegovih zapisih in priznanju na družabnem omrežju misli švicarska krovna nogometna organizacija, pa je že drugo vprašanje.

Blick: "Xhaka, kaj se je zgodilo tukaj?"

Zgodbo so takoj po tekmi zagrabili tudi švicarski mediji. Na spletni strani tabloida Blick (www.blick.ch) se v članku z naslovom "Granit Xhaka, kaj se je zgodilo tukaj?" spominjajo trenutka iz drugega polčasa, ki je začudil tudi televizijskega komentatorja. "Kaj je bilo to? Tu bi moral streljati na gol," se je spraševal omenjeni Sascha Ruefer, medem ko je sam Xhaka za Blick povedal:

"Žoge nisem mogel dobro sprejeti. Zame ni pomembno, ali dam gol ali ne. Pomembno je le, da zmaga moja ekipa. Žvižgi albanskih navijačev? To zame ni bila lahka tekma. Žvižgali so mi prvič v karieri!"

Komentarjev 2
  • VSK 17:24 12.september 2012.

    HAHAHAH :D kaj smo smešni tile kalimeroti!a po tekmi je šel pa tud k njim v garderobo pa so skup burek pojedli... pa trener mu je za nagrado dal 2 kepici ljimonin sljadoljed... :Dtakega bi morala Švica izgnati ...prikaži večti iz države! (ker verjetno je tud državljanstvo dobu na podlagi da brca žogu)

  • JackD 14:25 12.september 2012.

    Kolega (njegova starša sta iz Kosova) je na Facebook napisal nekaj v stilu "sram naj bo Shaqirija, gol je dal 'svojim'. Naj se uči od Xhake, ki je pustil žogo golmanu.."Vendar pa; poglejte posnetek Shaqirijevega gola. Kdo je bil ...prikaži več v njegovem objemu? Razen Lichsteinerja na začetku le Xhaka in Behrami!Potem je tu še nekaj. Xherdan je dal gol v 22. minuti ob rezultatu 0:0, Xhaka je žogo prepustil v 83. minuti ob rezultatu 2:0. Sem skoraj prepričan, da bi tudi Xhaka porinil žogo v mrežo, če bi bil v tistem trenutku rezultat izenačen ali pa bi Švica celo zaostajala. V to ne dvomim, da bi Xhaka (kot tudi praktično vsak človek na tem svetu) raje zaigral za Švico na svetovnem prvenstvu, kot pa navijal za "svojo" Albanijo doma na kavču!