Šport > Nogomet
18 ogledov

Young podpisal: Nani, pozor!

Ashley Young Žurnal24 main
Anglizacija Manchester Uniteda se nadaljuje, saj so angleški prvaki po branilcu Philu Jonesu pripeljali še reprezentančno krilo Ashleyja Younga.

Cena za hitronogega igralca Astona Ville znaša okrog 17 milijonov evrov, 25-letnik pa je podpisal petletno pogodbo. Mediji prestop razlagajo na dva načina: trener Uniteda Sir Alex Ferguson še vedno ne zaupa Portugalcu Luisu Naniju (izpustil je tudi večji del finala Lige prvakov), Škot pa si želi tudi več opcij v napadu, saj lahko Young kot denimo Lionel Messi igra na mestu drugega napadalca. Ob morebitnem prihodu vratarja Davida De Gee bi Fergiejevo poletno zapravljanje naraslo prek 56 milijonov evrov.

"Manchester United z veseljem oznanja, da je dosegel dogovor z Astonom Villo za prestop Ashleyja Younga," se je glasilo sporočilo na uradni spletni strani kluba www.manutd.com. "Igralec je ta teden opravil zdravniški pregled v Manchestru in podpisal petletno pogodbo." Young je v Villo prišel leta 2007, potem ko je odigral navdušujočo sezono pri takratnem prvoligašu Watfordu, pri klubu iz Birminghama pa je dočakal tudi prvi reprezentančni vpoklic. Kljub vsemu v dresu s tremi levi še ni povsem prepričal selektorja Fabia Capella, saj je od prestopa k Villi zbral vsega 15 nastopov, je pa na zadnji kvalifikacijski tekmi proti Švici (2:2) ob zaostanku Anglije z 0:2 spremenil tekmo in na koncu zabil izenačujoči gol.

"Igranje za enega največjih klubov na svetu je bila priložnost, ki je nisem mogel zavrniti," je Young povedal za uradno spletno stran kluba. "Tega sem se veselil že od otroštva," je še pristavil najnovejši in od zdaj naprej tudi najhitrejši rdeči vrag.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.