Šport > Nogomet
27 ogledov

Z 80 milijoni znova na vrh?

Žurnal24 main
Juventus, sicer najuspešnejši italijanski nogometni klub v zgodovini, se je letos znašel v hudi rezultatski krizi. Novo vodstvo napoveduje povratek stare dame med najboljše. Jamstvo - 80 milijonov evrov.

Novi predsednik torinskega Juventusa, Andrea Agnelli, napoveduje preporod najboljšega italijanskega nogometnega kluba vseh časov in nakup okrepitev v vrednosti 80 milijonov evrov. "Imamo sredstva, ki jih bomo namenili izgradnji konkurenčne ekipe," je napovedal Agnellijev bratranec John Elkann, predsednik skupine FIAT in večinski lastnik Juventusa.

Uprava kluba ni zadovoljna z letošnjimi dosežki, izpadom iz evropske lige proti Fulhamu in trenutnim šestim mestom v italijanskem prvenstvu, ki ne omogoča igranja v ligi prvakov. "Moramo okrepiti klub. Gradimo nov velik stadion, ki bo pomemben tudi za razvoj kluba. Če pa klub ne bo izpolnil pričakovanj, mu ne bo prav nič pomagala niti najboljša nogometna arena," še pravi Elkann.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Pri Juventusu načrtujejo močne okrepitve. Na spisku želenih okrepitev so med drugim 24-letni bosanski napadalec Edin Džeko, za katerega so pri Juventusu po poročanju časnika Tuttosport pripravljeni odšteti 35 milijonov evrov, nemški Wolfsburg pa naj bi jih zanj zahteval 40. Med možnimi kandidati za prestop v Torino se omenja tudi napadalca Sampdorie Giampaola Pazzinija in Villarrealovega Giuseppeja Rossija.

V klubu iščejo tudi naslednika za trenerja Alberta Zaccheronija, ki ni upravičil pričakovanj kluba, tako ali tako pa je bil samo začasna rešitev. Najbolj si želijo trenerja Liverpoola Rafaela Beniteza, ki naj bi na novo postavil temelje kluba, še poročajo italijanski mediji. Eden nosilcev preobrazbe kluba bo po poročanju časnikov tudi nekdanji napadalec kluba Pavel Nedved, ki naj bi prevzel menedžersko vlogo v klubu.

Vse napovedi so vezane predvsem na prihod novega predsednika. Vodenje kluba bo spet prevzela družina Agnelli, ki praktično poseduje avtomobilskega giganta Fiat in tudi Juventus. Po sezoni bo Francoza Jeana Clauda Blanca zamenjal 34-letni Andrea Agnelli, Blanc pa bo po novem generalni direktor kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.