Šport > Nogomet
13 ogledov

Z Borussio slavilo 200 tisoč ljudi

1/25
Žurnal24 main
Nemški prvak Borussia Dortmund ni želel zaostajati za svojimi španskimi in italijanskimi kolegi ter naslov evforično proslavil z avtobusno vožnjo. Z njim pa tudi okrog 200 tisoč oboževalcev.
Bundesligo si je po podatkih organizatorjev ogledalo rekordno število gledalcev. Skupaj 306 tekem prvenstva si je na stadionih po vsej državi ogledalo 13.057.899 obiskovalcev, ki so tako izboljšali dosedanji rekord po številu gledalcev iz sezone 2008/09, ko si je tekme ogledalo 13.013.422 ljudi. Povprečno število gledalcev je bilo 42.673 na tekmo, nemški prvaki Borussia Dortmund in münchenski Bayern pa sta razprodala večino svojih tekem.

Na ulicah Dortmunda so navijači tamkajšnjega kluba navdušeno proslavili osvojeni naslov nemških državnih prvakov. Po poročanju tujih agencij naj bi se na ulicah mesta zbralo približno 200 tisoč nogometnih navdušencev črno-rumenega moštva. Borussia si je že pred dvema tednoma zagotovila sedmi naslov državnih prvakov. Trener mlade ekipe Jürgen Klopp in člani moštva so navijače pozdravljali z avtobusa, množico pa so zabavali številni nemški glasbeniki.

"O tem smo sanjali. Ko vidiš vse te obraze navijačev ... To je preprosto neverjetno," je ob tem dejal Klopp. Moštvo je zmagovalni pokal v zrak dvignilo po sobotni zadnji tekmi prvenstva, ko je s 3:1 ugnalo še Eintracht Frankfurt. Že v soboto je naslov bučno proslavljalo na tisoče navijačev, ki so se veselili vse do jutranjih ur.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.