Šport > Nogomet
11 ogledov

Z Henryjem New York po naslov

Številka 14 bo Henryjeva v njegovem novem klubu iz New Yorka. (Foto: mlssoccer.c Žurnal24 main
"Moj edini cilj je, da klubu pomagam do prvega naslova prvaka," je v sredo ob podpisu pogodbe z moštvom New York Red Bulls dejal nekdanji član Juventusa, Arsenala in Barcelone Thierry Henry.
Brez dvoma je Thierry Henry eden izmed najbolj uspešnih in prepoznavnih nogometašev zadnjih 15 let.
Dietmar Beiersdorfer

Bili so časi, ko nas je navduševal v vrstah Arsenala. Nato je odšel k Barceloni in na klopi poniknil v povprečje. Velika škoda za nekoč enega najboljših napadalcev na svetu. Thierry Henry, danes star 32 let, je nov izziv našel v Ameriki – v ligi MLS pri ekipi New York Red Bulls. To se je sicer vedelo že nekaj tednov, to sredo pa je francoski reprezentant podpisal večletno pogodbo. Pričakovati je, da bo debitiral že naslednji teden, ko bodo na novem stadionu gostili angleški Tottenham.

To je začetek novega poglavja v moji karieri. Veseli me, da bom igral za New York.
Thierry Henry
"Brez dvoma je Thierry Henry eden izmed najbolj uspešnih in prepoznavnih nogometašev zadnjih 15 let," je ob podpisu dejal eden od lastnikov newyorškega kluba, Dietmar Beiersdorfer. "Navdušeni smo, da se je Thierry odločil priti v New York in Red Bullsom pomagati v bitki za letošnji naslov in naslove v naslednjih letih. Ima pedigre in se je že dokazal, kot zmagovalec." Po 15 kolih letošnje sezone je New York z osmimi zmagami na drugem mestu vzhodne konference MLS.

Henryjev zadnji klub Barcelona je podaljšal pogodbo s trenerjem Pepom Guardiolo.

"Moj edini cilj je, da klubu pomagam do prvega naslova prvaka," je na predstavitvi zatrdil Thierry Henry. Klub so ustanovili sredi 90., v lanski sezoni pa so s sedmim mestom v konferenci ostali brez končnice. Letos jim gre mnogo boljše. Prav Henry pa naj bi bil tisto, kar jim bo pomagalo do želenega cilja. "Dokazal nam je, da se bo predal našemu cilju, da v kratkem postanemo najmočnejša franšiza v MLS," je dejal športni direktor Red Bullsov, Erik Soler.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.