Šport > Nogomet
5 ogledov

Z igralcem manj do remija

Matjaž Kek ostaja na selektorskem stolčku. Žurnal24 main
V prijateljski nogometni tekmi sta se v Podgorici Slovenija in Črna gora razšli z neodločenim izidom 1 : 1. Za gostitelje je zadel zvezdnik Mirko Vučinić, za naše pa Dare Vršič.

Slovenska reprezentanca se z gostovanja pri najmlajši članici Mednarodne nogometne zveze (Fifa) vrača z remijem. Z rezultatom so izbranci Matjaža Keka lahko zadovoljni, saj jim švicarski sodnik milo rečeno ni bil ravno naklonjen. V 27. minuti je dosodil sumljivo enajstmetrovko za gostitelje, ki jo je Mirko Vučinić spremenil v vodstvo, hkrati pa zaradi prekrška po napaki vratarja Samirja Handanoviča tudi izključil Fabijana Cipota. Poleg tega so domači v zaključku tekme zamudili kar nekaj lepih priložnosti, med drugim so zadeli tudi okvir vrat.

Pomlajena slovenska reprezentanca
Igra obeh reprezentanc ni navdušila, za bi v prvem polčasu lahko krivili veliko vročino. Lahko smo videli, da so domači neizkušena ekipa, za katere je bila to prva uradna tekma (pred tem so odigrali tri neuradne), Slovencem pa, da so nastopili v pomlajeni postavi, brez nekaterih standardnih članov prve enajsterice. A kljub temu so se gostje na igrišču dobro držali vse do zadnje četrtine, v katero je Kek vstopil s povsem spremenjeno postavo.

Evrogol Dareta Vršiča
Slovenci, ki so imeli večji del srečanja več žogo v nogi, si zaslužijo pohvale, da so se po nerazumljivi sodniški odločitvi z igralcem manj zbrali in po zaostanku izid izenačili. Strelec evrogola je bil po akciji Dalibora Stevanoviča in Andraža Kirma eden najboljših igralcev v Kekovi vrsti Dare Vršič. Klemen Lavrič je v zadnjih trenutkih tekme dosegel še en gol, a je pred tem naredil prekršek, tako da ga je sodnik razveljavil.

Kek predčasno z igrišča
Domači bodo še dolgo sanjali priložnosti iz zadnjih 15 minut. Tragični junak je bil Simon Vukčević, ki se je po podaji Vučinića dvakrat znašel iz oči v oči s Handanovičem, a se je obakrat osmešil. Vučinić je bil v 78. minuti po prostem strelu z leve strani najvišji v kazenskem prostoru, toda veselje mu je preprečila vratnica, več sreče pa ni imel v sodnikovem podaljšku niti  Srđan Radonjić. Slovenci so dvoboj končali tudi brez selektorja Keka, ki mu je tik pred zadnjim žvižgom sodnik zaradi ugovarjanja pokazal pot v slačilnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.