Šport > Nogomet
2102 ogledov

Z mačetami vdrli v dom nogometnega zvezdnika

Azpilicueta Verthongen Chelsea Tottenham Premier League Anglija liga prvenstvo EPA
Tatovi še naprej napadajo nogometaše.

Družina belgijskega nogometnega zvezdnika Jana Vertonghna je bila žrtev oboroženega ropa. Tik preden je 32-letni nogometaš s Tottenhamom nastopil na povratni tekmi lige prvakov v Leipzigu, je četverica zločincev po poročanju medijev na Otoku z mačetami vdrla v hišo, kjer je bila nogometaševa žena z otrokoma.

Dogodek je za BBC potrdila tudi policija, ki je dodala, da na srečo v ropu nihče ni bil ranjen. "Roparji so prizorišče zločina zapustili, preden je prišla policija. Preiskava poteka," je še dejal predstavnik policije.

Pri Vertonghnu ne gre za osamljen primer ropa stanovanja angleškega nogometaša. Pogosto se nepridipravi odločijo za termin, ko vedo, da imajo nogometaši obveznosti na zelenicah. A ob prenehanju nogometnih aktivnosti na Otoku so nekateri postali še drznejši.

"Le za 10 minut sva z ženo odšla po hrano v trgovino, nekateri ljudje so res 'zmešani'. Ob vsem kar se dogaja s koronavirusom, nekateri še naprej ropajo hiše drugih ljudi," je v soboto tako potarnal nekdanji član Arsenala, zdaj nogometaš Newcatla, Isaac Hayden in na twitterju objavil nered, ki so ga v njegovi hiši pustili tatovi.

Lani je sicer najbolj odmeval poskus oboroženega ropa Arsenalovih nogometašev Mesuta Özila in Seada Kolašinca v Londonu. Kolašinac se je zlikovcema postavil po robu in zločinca sta ušla brez plena. Policija ju je kasneje prijela in eden je že kaznovan na desetletno zaporno kazen, drugi na konec sojenja še čaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.