Šport > Nogomet
6 ogledov

Z novimi domačimi dresi v Brazilijo

Dare Vršič slovenija srbija Saša Despot
Nogometna zveza Slovenije je danes v Ljubljani predstavila nov dres za domače tekme. Prevladuje bela barva z zelenim in modrim Triglavom na prsih.

Potem ko je Nogometna zveza Slovenije konec februarja predstavila nove, modre drese, v katerih bo slovenska reprezentanca igrala gostujoče tekme, je danes v Ljubljani razkrila še barvno kombinacijo dresa za domače tekme. Prevladuje bela barva z zelenim in modrim Triglavom na prsih.

"Lahko rečem, da je kombinacija lepa in da nas lahko ponese tudi v Brazilijo," je nova reprezentančna oblačila, ki imajo prav tako "ekološko noto", saj so iz recikliranega poliestra, na kratko pokomentiral Olimpijin vezist Dare Vršič, ki se je predstavil v vlogi modela. Hlačke so prav tako bele barve, nogavice pa imajo na vrhu zeleno in modro črto. Številke bodo prav tako modre barve.

Ali bodo on in njegovi reprezentančni kolegi nov dres nosili že na naslednji prijateljski tekmi proti Grčiji, ki bo 26. maja v Avstriji, še ni znano. "V principu je to nepomembno, gostujemo eni in drugi, tekma se mora odigrati na najvišji možni ravni, ne glede na to, v kakšnih barvah bomo," pa je ob predstavitvi dresov povedal selektor članske vrste Slaviša Stojanović in dodal, da je za nove drese veliko zanimanja.

"Moram priznati, da sem dobil kar veliko število klicev prijateljev, nekdanjih učencev, sodelavcev, ki bi kupili te drese. Zagotovo so zanimivi in je po njih veliko povpraševanje," je dejal Stojanović in nadaljeval: "Seznam zainteresiranih je dolg. Najbrž pa je seznam tistih, ki bi ga radi nosili v članski reprezentanci, še daljši."

Stojanović se je nato dotaknil tudi prihajajoče tekme z Grki, ki bo predzadnja pripravljalna pred septembrskim začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2014. "Smo v ključnem delu priprav na tekmo proti Grčiji. Dela je ogromno, veliko je potovanj, ogledov tekem, analiz. Pač to je narava posla, kar moramo vzeti v zakup, ga pa vsi radi opravljamo," pravi Stojanović.

Slovenija bo sicer v kvalifikacijah za SP 2014, ki bo v Braziliji, igrala v skupini E z Norveško, Švico, Albanijo, Ciprom in Islandijo. Če Sloveniji uspe priti v Južno Ameriko, bo tam nastopila z novimi dresi, kakšni pa bodo, pa Žiga Kmetič, predstavnik podjetja Nike Slovenija, ni želel izdati, čeprav bodo pogovori o njem stekli že čez dva meseca.

Komentarjev 2
  • bojovi 19:34 19.april 2012.

    Aja na koncu pa napišete da ni hotel izdati, kaj zavajate!

  • bojovi 19:33 19.april 2012.

    Kaka slika mogoče?