Šport > Nogomet
0 ogledov

Za boljši nogomet in večji obisk

maribor_domzale_sps_main Žurnal24 main
S petkovo tekmo med Gorico in Rudarjem se bo začel spomladanski del državnega nogometnega prvenstva. Ta se še nikoli ni začel tako zgodaj. V najboljšem položaju so Mariborčani.
 

PrvaLiga Telekom, pari 21. kola

HiT Gorica : Rudar (petek, 20)
Nafta : Primorje (sobota, 15)
Interblock : L. Koper (sobota, 15)
Maribor : L. Drava (sobota, 18)
MIK CM Celje : Domžale (nedelja, 15)

Konec tega tedna bodo znova zaživela domača nogometna igrišča, začenja se namreč drugi del PrveLige Telekom Slovenije . Pred spomladanskim delom državnega prvenstva so si najboljše izhodišče pripravili Mariborčani , ki imajo štiri točke prednosti pred najbližjimi zasledovalci iz Celja , naslov državnih prvakov pa branijo Domžalčani . Spomladanski del bosta v petek (20. februarja), na dan imenovanja novega predsednika Nogometne zveze Slovenije, odprla Hit Gorica in Rudar.

Predsednik ZNPL Brane Florjanič je v ponedeljkovem intervjuju za Žurnal24 dejal, da se bo ekonomska kriza resno zažrla v slovenski nogomet. © Fotosi

 
"Upam, da bo spomladanski del PrveLige Telekom Slovenije postregel z boljšim nogometom, pričakujem pa tudi bolj množičen obisk od jesenskega dela, ko se je v povprečju zbralo 1185 gledalcev na tekmo. V drugem delu bosta dve televizijski postaji prenašali tekme državnega prvenstva, 27 jih bo na Šport TV, deset pa na RTV Slovenija," je na današnji novinarski konferenci dejal direktor Združenja 1. SNL Mitja Hlastec in izrazil upanje, da se bodo klubi v drugem delu uspešno spopadli s hudo gospodarsko krizo in končali tekmovanje. V ta namen bo Združenje 1. SNL na začetku marca pripravilo sestanek s predsedniki in direktorji "elitnih" slovenskih klubov.

"Prvič v zgodovini samostojne Slovenije se drugi del državnega prvenstva začenja 20. februarja. Zimski premor smo namenoma skrajšali, tako da smo glede tega primerljivi z močnejšimi evropskimi ligaškimi tekmovanji, pa tudi vremenska napoved za konec tega tedna je ugodna. V primeru slabega vremena imamo sicer pet rezervnih terminov, od tega tri v mesecu marcu, po enega pa v aprilu in maju. Drugi del državnega prvenstva bodo odprli Novogoričani in Velenjčani, tekmo med Celjani in Domžalčani pa smo zaradi sobotne mednarodne rokometne tekme v dvorani Zlatorog med Pivovarno Laško in Zagrebom, ki ima stopnjo visokega tveganja, prestavili na nedeljo," je pred začetkom spomladanskega dela dejal vodja tekmovanja Andrej Zalar .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.