Šport > Nogomet
15 ogledov

Za Di Marío izginile vse sledi

ange di maria louis van gaal EPA
Trener Uniteda se boji, da njegov vratar res želi oditi, medtem ko Argentinca še vedno ni na spregled med pojavljanjem govoric o njegovem odhodu k sredinemu tekmecu PSG.

Louis van Gaal je dejal, da situacija z Davidom de Geo ne odgovarja klubu niti igralcu samemu, Nizozemec pa pravi, da si Španec morda res želi oditi iz Manchester Uniteda.

Že več tednov ni celo mesecev se govori o Špančevem povratku v domači Madrid, kjer ga z odprtimi rokami čaka Real Madrid, toda medtem, ko je United še vedno določen, da ga ne spusti pod ceno, je Van Gaal priznal, da je saga škodljiva za vse vpletene.

"Ta situacija ni dobra za De Geo in ni dobra niti za klub," je Van Gaal povedal po sredinem porazu na tekmi za pokal International Champions proti Paris Saint-Germainu (0:2).

Real ni ponudil toliko denarja, kolikor ga želi za enega svojih najboljših članov iztržiti United, čeprav bi jih lahko Španec po koncu sezone zapustil brez odškodnine. Ob razvijajoči se "limonadi" je De Gea branil proti Barceloni in zdaj še polčas proti PSG, ko je morda prehitro zapustil svojo črto pri zadetku Blaiseja Matuidija, pri zadetku Zlatana Ibrahimovića pa je bil nemočen.

''Ne vem, kje je Di María''

Van Gaal je tudi priznal, da "nima pojma", kje je Ángel di María, medtem ko se Argentinčev prestop k sredinim nasprotnikom očitno bliža koncu. Di María se ni zglasil v ZDA 25. julija, kot je bilo dogovorjeno, Van Gaal pa je potrdil, da ga ni bilo na letalu, ki bi ga po načrtih moralo ponesti na priprave po koncu podaljšanih počitnic.

Je pa nekaj več glede celotne situacije tokrat povedal Van Gaalov trenerski kolega Laurent Blanc, ki je dejal, da bo kmalu vsega konec. "Manchester United in PSG sta dva velika kluba in pogovori so lahko zapleteni,toda bližajo se koncu," je dejal Blanc.

Di Marío je United kupil za rekordnih 75 milijonov evrov, ki jih je prejšnje poletje plačal Real Madridu, po težavah s prilagoditvijo na novo okolje pa je Južnoameričan začel le 20 tekem v prvi Van Gaalovi postavi.

Komentarjev 1
  • Marko Šumah 11:01 30.julij 2015.

    Real ni ponudil toliko denarja, kolikor ga želi za enega svojih najboljših članov iztržiti United TRAŽI, čeprav bi jih lahko Španec po koncu sezone zapustil brez odškodnine.Mislim da vaše novinarje mal slovenščina matra :D