Šport > Nogomet
7 ogledov

Za finale pet golov Uniteda

Takole je enega od petih zadetkov Manchester Uniteda dosegel Nemanja Vidić. Žurnal24 main
Manchester United je v polfinalni tekmi klubskega svetovnega prvenstva premagal Gambo Osako s 5:3. V nedeljskem finalu se bo pomeril s Quitom, ki je v polfinalu premagal Pachuco.
 

Klubsko SP, polfinale

Quito : Pachuco 2:0
Gamba : Manchester United 3:5

Ekvadorski nogometni klub Quito je v polfinalu klubskega svetovnega prvenstva z 2:0 (2:0) premagal mehiško Pachuco in si kot prvi zagotovil nedeljski finale, ki bo v Jokohami . V nedeljo bodo Ekvadorci v velikem finalu igrali proti angleškemu Manchester Unitedu , ki je v četrtek v svoji polfinalni tekmi s 5:3 premagal Gambo iz Osake. Zasedba iz Old Trafforda je polfinalni obračun odigrala zelo racionalno, v prvem polčasu pa je ekipo iz dežele vzhajajočega sonca matirala na enak način kota dan prej gamba Pachuco. Po kotu, ki ga je izvedel Ryan Giggs , sta v polno zadela Nemanja Vidić in Cristiano Ronaldo . Vse dvome o zmagi zmagovalca Lige prvakov sta razrešila na tej tekmi rezervista Wayne Rooney in Darren Fletcher , ki sta v obdobju od 75. do 79. minute dosegla tri gole. Južnoameriški prvaki iz Quita so dan prej stvari na svoje mesto postavili v četrti oziroma 26. minuti, kosta mrežo Pachuce zatresla Claudio Bieler in Luis Bolanos . Bieler je izkoristil bledost mehiške obrambe in žogo po preigravanju potisnil pod iztegnjeno roko vratarja Miguela Calera .

Bolanos se je s soigralci vesel zmage nad Pachuco. © Reuters

 
Quito z drugim zadetkom ni dolgo čakal. Branilec Pachuce Julio Manzur je na robu kazenskega prostora igral z roko in sodnik Alberto Undiano je dosodil prosti strel. Luis Bolanos je z zavitim strelom matiral Calera. Do konca prvega polčasa je potek igre nadzirala Pachuca, to se je poznalo tudi v posesti žoge (70:30), ki je na koncu tekme znašala kar 67:33 v korist mehiške ekipe. V 34. minuti je imel lepo priložnost Jose Cardenas , a je njegov strel z glavo končal preko vrat Joseja Cevallosa . Pachuca je do konca tekme še poskušala, vendar ji zadetka niso prinesle niti vse tri opravljene menjave trenerja Enriqueja Meze . Izdatno jih pri pri naporih do vrat Quita ovirala tudi ekvadorska obramba in kljub temu, da se je igra odvijala pretežno na polovici Quita, Pachuca ni našla poti do vrat Cardenasa.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.